Dia mundial de la justícia social - recursos per parlar-ne amb joves

El 20 de febrer és el Dia mundial de la justícia social i per aquest motiu us proposem una sèrie de recursos que us poden resultar d’utilitat si voleu parlar amb els joves sobre noves alternatives per promoure la justícia social.

efemèride Dia mundial de la justícia social
tema Recursos per parlar amb joves el concepte de justícia social i diferents aproximacions, crítiques amb la noció hegemònica de progrés, que promouen el canvi social amb l’objectiu de millorar l’equitat. 
vídeos

Alike Short Film Animació que inspira a pensar en la transmissió de valors i la possibilitat de canviar el món a partir de les nostres eleccions. Multipremiada i guanyadora del Goya 2016 al Millor curtmetratge d’Animació (8:01)

El vendedor de Humo.  Animació que realitzada pels alumnes de PrimerFrame, ens parla de les il·lusions i de com poden ser utilitzades per treure’n profit. Multipremiada i guanyadora del Goya 2013 al Millor curtmetratge d’Animació (6:26)

Campanya de l’OIT pel Dia de la justícia social 2012 en que joves expliquen la seva visió de la justícia social (2:59)

documents

La economía del bien común, de Gemma Fajardo García (2013) [accés al document]

El buen vivir o la disolución de la idea del progreso, Eduardo Gudynas y Alberto Acosta (2011) [accés al document]

recursos web
  • Tiching Blog amb molts recursos útils per als educadors [accés al recurs web]
  • Blog del Seminari de Reflexió del grup “Cambio Educativo para la Justicia Social” (GICE) de la Universitat Autònoma de Madrid amb idees i recursos per treballar per a la justícia social [accés al recurs web]

  • Enrédate, recursos del programa educatiu d’UNICEF [accés al recurs web]

  • Pàgina del moviment de l’Economía del bien común [accés al recurs web]

  • La Réseau Voltaire International és una xarxa de premsa no alineada, especialitzada en anàlisis sobre les relacions internacionals, on trobareu dades actualitzades per a la discussió [accés al recurs web]

Accés a altres recursos [s'obre en una pàgina nova]