25 anys d'El Lloro

El Lloro, el servei d’informació juvenil d’El Prat ha fet 25 anys i per celebrar-ho ha organitzat una exposició que recull la història d’aquest punt, referent a la comarca del Baix Llobregat i també a Catalunya.

El Lloro té història
Alguns adolescents es pregunten què vol dir l'expressió "estar al Lloro" no l'han sentida mai, però a l'any 1986 era molt habitual. El 26 de setembre d'aquell any a les 12 del migdia, coincidint amb la Festa Major, es va inaugurar el Servei d'Informació Juvenil El Lloro. Al llarg de 25 anys el servei ha anat canviat la ubicació, la manera de fer, i les persones que hi ha al darrera, però el que no ha variat són les necessitats dels joves, i la voluntat de donar-los la informació i recursos per fomentar la seva autonomia. Ja en aquell moment El Lloro informava sobre ensenyament, concursos, viatges, beques, ocupació, línies de treball que avui en dia continuen sent alguns dels pilars del servei.


Diferents equipaments, diferents períodes
El primer Lloro va estar ubicat a la planta baixa del que aleshores era el casal de cultura, amb poc més que una taula, un informador i una màquina d'escriure. Va ser poc després, l'any 1990, va néixer el SISA, Servei d’Informació sobre Sexualitat i Anticoncepció, un dels primers de Catalunya i un dels serveis actualment més consolidats. Anys més tard va passar una llarga temporada ubicat a la Capsa, com la resposta del departament de cultura a les necessitats dels joves i que va esdevenir també un equipament de referència.
Finalment el 19 de febrer del 2010 El Lloro rep una nova empenta amb la inauguració d'un equipament propi i nous serveis d'assessorament especialitzat. Neix així el nom Joves.Prat, amb una voluntat de ser a l'espai físic, però també al virtual i continuar treballant per satisfer les necessitats dels joves.

L’OPJ visita El Lloro
La Cap de l’Oficina del Pla Jove, Gracia Escabia, va visitar El Lloro i l’exposició dels seus 25 anys conjuntament amb la regidora de joventut d’El Prat, Anna Martin Cuello i l’equip tècnic del Servei Comarcal de Joventut.

La regidora de joventut, Anna Martín Cuello, destaca el paper del servei d’informació juvenil durant aquests 25 anys i la centralitat dels joves en el present i el futur de l’equipament.


El Lloro ha elaborat diferents reportatges en vídeo sobre la història del servei d’informació i també sobre els diferents recursos i serveis que ofereix actualment.

Reportatge sobre recursos i serveis de l'actual El Lloro