“La metodologia permet que els joves passin a ocupar el lloc de principals protagonistes”

El dilluns 2 de juliol comença el taller “La tasca de promoció i educació amb joves organitzat per l’Oficina del Pla Jove en el marc de la XXIa Escola d’Estiu de Serveis Socials. Sònia Roig, professora del taller destaca: “És un espai de construcció col.lectiva  adreçat a  professionals dels àmbits social i educatiu. La reflexió conjunta,  l'experiència laboral i vital,  l'intercanvi arrel de dinàmiques de grup,  trenquen els estereotips i  els prejudicis relacionats amb els i les joves, i permeten generar  oportunitas de reposicionament i de transformació social per part dels i les professionals.”

També sobre la metodologia propasada diu: “El taller és un laboratori experimental  on  els i les profesionals reformulen les propostes  i les transformen, de manera conscient, amb respostes creatives i apoderadores arrel de bones pràctiques i eines  relacionades amb la promoció i l'educació amb joves que el mateix grup de participants proposa. La metodologia permet que  els i les  joves passin a ocupar el lloc de principals protagonistes i que els i les professionals es puguin reconèixer com agents de proximitat.”

Sònia Roig és diplomada en Educació Social (URL), Màster en intervenció socioeducativa amb infants, adolescents i joves en risc o conflicte social (URL), entre d’altres estudis. Actualment forma part del projecte europeu “YouthME: Joventut i Migració en Europa”, és professora del departament d’Acció Social i consultora a la Fundació Pere Tarrés.