Seminari Joves amb recursos: noves mirades al món de l'emprenedoria

Us enrecordeu? Esteu fen alguna iniciativa sobre emprenedoria juvenil al vostre municipi? Us animeu a treballar la creativitat i l'emrpenedoria des dels equipaments juvenils?

L'Oficina del Pla Jove posa en marxa el seminari Joves amb recursos: noves mirades al món de l'emprenedoria, una proposta de formació i reflexió amb l'objectiu de compartir i fer propostes entorn el foment de l'esperit creatiu, l'autonomia i l'emprenedoria entre els joves des dels serveis i equipaments juvenils.

A les 30 Jornades de polítiques de joventut del passat mes de novembre a Sant Cugat ja vam reflexionar sobre l'ocupabilitat juvenil i, els que hi vam ser, conservem a la memòria la claredat amb què l'Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, va exposar les noves capacitats que els darrers canvis tecnològics i socials imposen als nostres joves per a fer-se un lloc en l'actual mercat laboral. I també com les experiències presentades durant la tarda van exemplificar que aquest tipus d'aptituds es poden educar.

En aquest sentit, comptem amb l'experiència d'una de les bones pràctiques presentades a la tarda, concretament la de l'Institut Matadepera "Timó de Vida: una proposta emprenedora" i dels seus responsables els professors Josep M. Lluró i Gemma Gilabert, per la coordinació i la impartició del seminari.

El seminari està adreçat a regidors i regidores de joventut i també als professionals de joventut dels ens locals interessats a treballar amb els joves aquelles aptituds emprenedores que els han de permetre esdevenir creadors de valor ―econòmic, social o cultural. El resultat del seminari serà una proposta, dissenyada entre tots els participants, d’una manera d’impulsar els projectes de les regidories i serveis locals de joventut que alhora permetés estimular l’esperit emprenedor entre els joves.

El seminari té una durada de 24 hores i s'impartirà els dimarts 19 de març, 9 i 30 d'abril i 7, 14 i 21 de maig de 2013 de 16 a 20 hores la sala polivalent del Pavelló Migjorn del Recinte Mundet (http://goo.gl/maps/2iubB).

Us convidem a veure el vídeo que recull una petita entrevista amb Josep M. Lluró i la iniciativa "Timó de vida: una proposta emprenedora" de l'IS Matadepera.

+ informació i inscripció al seminari