Orientació educativa i professional al Vallès Oriental i Osona

Ahir es va inaugurar a Granollers la Fira Guia't, i avui comencen a Vic les anomenades Jornades Càpsula, dues de les fires d'orientació que les administracions locals de la demarcació organitzen, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, per donar a conèixer a joves i adults l'oferta formativa del territori i orientar per a la presa de decisió sobre les transicions educatives i el futur professional.

La Diputació de Barcelona dóna suport per a la seva organització i ofereix xerrades, punts d'orientació personalitzada i tallers de vocacions cientificotecnològiques que complementen l'oferta d'orientació.

La Fira Guia't i les Jornades Càpsula rebran la visita dels instituts del Vallès Oriental i d'Osona, també de joves que individualment vulguin rebre orientació educativa i/o professional, i adults que vulguin complementar la seva carrera professional.

A la Fira Guia't, en la seva 6a edició, hi participen 31 expositors, alguns del quals complementaran la informació sobre els estudis que imparteixen amb demostracions de cuina i  imatge personal.  La mostra ofereix un ampli programa d'activitats, compta amb xerrades de formació professional dual, mobilitat geogràfica, i una taula d'experiències de joves, a més d'oferir tallers d'autoconeixement i orientació individualitzada. El diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, va participar a la inauguració.

A les Jornades Càpsula, que s'organitzen per primera vegada, durant el matí es duen a terme xerrades informatives sobre les diferents modalitats de batxillerat i els CFGM, dirigides a alumnes de 4t d'ESO de tots els centres educatius de la comarca. Aquestes xerrades aniran a càrrec dels mateixos professors dels centres, fruit del treball col·laboratiu amb l'organització.

A la tarda tindran lloc les xerrades sobre diferents temes d'orientació acadèmica i professional, destinades tant als joves com a les seves famílies i altres agents socioeducatius.

2
Etiquetes:
fires, orientacio
1
Grups de treball:
Orientació