Els joves participants al projecte fem tec! Europa tornen de Verona motivats per al futur

Ha arribat de Verona la delegació manresana que ha participat en el projecte fem tec! Europa, liderat per l’Oficina del Pla Jove amb la col•laboració de l’Ajuntament de Manresa i  l'Associazione Giochi Antichi de Verona i que està finançat per la Comissió europea a través del Programa Erasmus+.

Els principals objectius del projecte han estat, d’una banda, la creació d’un espai de trobada i cohesió entre joves procedents de distintes realitats socials (cultural, nivell formatiu, estatus econòmic) al voltant d’un interès comú: el joc tradicional, i de l’altra, l’empoderament dels i les joves participants a través de processos d’aprenentatge en un àmbit no formal.

Durant la seva estada a Verona, entre els dies 17 a 21 de setembre, els 20 joves han participat en activitats del ’Tocatí - Festival Internacionale dei giochi in strada’, tenint la possibilitat d’intercanviar experiències  amb més de 30 comunitats lúdiques locals. Una de les activitats més destacades va ser la participació a la Kidsuniversity ‐ Università degli Studi di Verona on es van realitzar tallers de jocs tradicionals a infants de la ciutat.

L’acte més destacat va ser la cloenda del ‘Forum internazionale della Cultura Ludica’, on els joves van realitzar una intervenció sobre el projecte fem tec! Europa. Durant la seva exposició, els joves van expressar la seva satisfacció pels aprenentatges i experiències viscudes, així com pels vincles creats entre les dues delegacions. També van manifestar el seu interès en constituir-se com a grup informal de joves i presentar una proposta per a la continuació del projecte fem tec! Europa en una nova convocatòria del projecte Erasmus+.

Les activitats del projecte fem tec! Europa finalitzaran el proper 15 d’octubre amb la jornada “El joc: espai d’educació no formal en la socialització de joves i adolescents” en què es presentaran els resultats del projecte amb la participació de Màrius Serra. Més informació i inscripcions