Inscripcions obertes Programa Delegats i Delegades en 3D. Curs 2018-19 (fins el 25 de setembre)

El Programa 3D està impulsat per la Direcció General de Joventut, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i té com a objectiu fomentar la cultura participativa de l’alumnat i el professorat.

Aquest programa pretén treballar la participació des d’un punt de vista integral, partint de la idea  què la millor manera d’aprendre a participar i a organitzar-se és a través de la pròpia pràctica participativa.

L’alumnat, a través de la figura del delegat/da de classe i amb el suport del tutor/a portarà a terme un projecte al llarg del curs a l’aula que comportarà organitzar-se, assumir tasques i prendre decisions de forma conjunta.

Per a la implementació d’aquest programa des de Joventut s’ofereix suport i assessorament d’una persona especialitzada en el foment de la participació que es desplaçarà al centre per dinamitzar i acompanyar durant tot el procés. La novetat d’aquest any és la introducció d’una aplicació online on disposar dels materials pedagògics necessaris per dur a terme el programa i esdevenir un espai d’interacció entre els participants.

El 3D és, doncs, una eina per ajudar a educar en la participació, per aprendre a debatre, dinamitzar i decidir de forma conjunta; un instrument, en definitiva, per capacitar als i les joves  a ser ciutadans crítics i compromesos amb el seu entorn.

Més informació i inscripcions.