Tercera reunió de coordinació del projecte europeu IMPACT

El passat cap de setmana els membres dels quatre països socis vam trobar-nos a Lodz (Polònia). Un dels principals objectius de la reunió de Lodz era l’elaboració del qüestionari definitiu que servirà de base pel disseny de l’eina on-line d’autoavaluació en base a un estudi comparatiu aportat per l'OPJ, amb la col·laboració del Grup CIFO (Col·lectiu d’Investigació en Formació Ocupacional) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest estudi de validació es va realitzar a partir de les aportacions de 38 especialistes dels quatre països participants, sobre un qüestionari provisional que va ser contestat per 267 joves durant el passat mes de juny. Com a resultat d’aquestes propostes, s’han incorporat diverses millores a l’eina com ara l’ús de recursos audiovisuals per ampliar la definició de conceptes o la possibilitat de realitzar l’anàlisi de competències a nivell grupal. El desenvolupament de l’eina serà realitzat per l’Akademia Humanistyczno – Ekonomiczna de Polònia i es preveu que al mes de novembre es pugui començar a utilitzar després d’un breu període de prova.

En aquesta reunió també es van acordar les hipòtesis sobre les que es basarà l’anàlisi de resultats i límits de l’estudi de les dades que s’espera recollir l’any vinent, després de passar el test a uns 2.000 joves. El projecte IMPACT parteix de la recerca EntreComp, publicada el 2016 per la Comissió Europea, on es defineix l’emprenedoria com a «una competència transversal que afecta totes les esferes de la vida: des de la cura personal a la participació activa en la societat, (re)entrar al mercat laboral com a persona ocupada o autoocupació i també com a start up (cultural, social o comercial)». De les 45 competències que proposa EntreComp, se n’han seleccionat tres: la motivació, la iniciativa i el reconeixement d’oportunitats a l’entorn. 

IMPACT és un projecte finançat pel programa europeu Erasmus+ en què participen socis de cinc nacionalitats: Bridging to the future (Regne Unit), Asociación Jóvenes Solidarios (Espanya), Akademia Humanistyczno – Ekonomiczna de Lodz (Polònia), Câmara Municipal de Estarreja (Portugal) i l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona (Catalunya) que contribuirà al projecte amb la utilització dels materials fem tec! que promouen l’emprenedoria com actitud vital entre les persones joves.