Professionals de joventut del Baix Llobregat participen en un taller fem tec! sobre educació digital

Professionals de joventut del Baix Llobregat participen en un taller fem tec! sobre educació digital experimentant amb dinàmiques per reflexionar com acompanyar els nois i noies a construir una identitat digital responsable i fer un ús segur de les xarxes.

Onze professionals de joventut van participar al taller organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat amb l’objectiu de reflexionar sobre les tecnologies, l’ús que en fan els joves i els riscos que comporta l’ús de les xarxes socials. Es van realitzar diverses activitats: «Vertigen» (per veure des d’un punt de vista diferent, i amb una nova perspectiva, quan de temps passem connectats i quines conseqüències pot comportar), «Empremtes» (sobre identitat, empremta i reputació digital, per prendre consciència que quan es publica un contingut a internet deixa de ser privat), «Surt de la pantalla» (per reflexionar sobre la imatge que projectem a les xarxes), «Are You Lost In The World Like Me?» i «Construïm un decàleg» (per reflexionar sobre com podem fer un ús saludable de les tecnologies), Registrem-ho!» (sobre el temps real que dediquem a l’ús del mòbil, tauletes i tecnologia en general) i «Tampoc amb el mòbil!» (per identificar el ciberassetjament en les relacions afectives i prendre consciència que l’origen no és el telèfon mòbil, sinó les actituds). Per finalitzar vam fer la dinàmica «Hipersexualització» en que vam reflexionar sobre els múltiples aspectes d’aquest fenomen intensificat a internet, amb la confecció d’un mapa conceptual gegant.

Les activitats que es van practicar formen part del taller «#surtdelapantalla» i es poden consultar i descarregar des de la pàgina web fem tec!

Durant el taller també es va compartir l’experiència del projecte IMPACT, oferint als municipis l’accés a l’app d’autoavaluació de competències emprenedores per a joves. L’objectiu d’aquesta app és enquestar a 2.000 joves sobre la seva percepció emprenedora. Amb els resultats obtinguts, es farà una anàlisi de competències emprenedores en persones joves des de diversos punts de vista com són el gènere, l’edat o la població de residència.

1
Etiquetes:
Fem Tec!