24 d'octubre. Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. Recursos per parlar amb joves

El 24 d’octubre és el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. Us proposem una sèrie de recursos per reflexionar amb joves sobre la importància de cooperar en la mitigació del canvi climàtic. 

Efemèride

Dia Internacional contra el Canvi Climàtic

Tema
Recursos per treballar en la mitigació al canvi climàtic.
Vídeos

Cómo evitar el Cambio Climático   [Acciona, 20:27] El canvi climàtic és una realitat. És hora que canviem la manera de parlar sobre el canvi climàtic. 

Demos la vuelta al sistema: #REinventa_ [Greenpeace, 2:24] La pandèmia de l'COVID-19 ha demostrat que el planeta sí que té límits. Personalitats de món de la cultura i la ciència s'uneixen per recordar que ara tenim una oportunitat única per construir una nova societat.

eh! ¿Por qué ACTUAR contra el CAMBIO CLIMÁTICO? [eh!, 7:03] Raons per actuar davant del canvi climàtic per aconseguir un futur possible.

Jóvenes nos explican por qué protestan contra el cambio climático. [Junior Report, 2:40] Les persones joves són les que han liderat les protestes en contra del canvi climàtic.

Antropoceno: la era del impacto del ser humano en la Tierra [Acciona, 2:10] Possibles solucions per millorar el futur del planeta.

El Cambio Climático y los jóvenes [Red Comercio, 10:49] Joves parlen sobre el canvi climàtic.

¿Qué podemos hacer contra el cambio climático? [La Marea, 1:36] Explica de manera simpàtica els efectes del canvi climàtic i aporta idees per mitigar-ho.

 
 

Més vídeos i recursos per parlar amb joves sobre:


cooperació  la importància de l’aigua com a recurs fonamental per a la vida, a 22 de març Dia Mundial de l’Aigua

 
 

craig_bradford @unsplashla protecció del medi ambient, a 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient
la cooperació per aturar la degradació de la terra al món, a 17 de juny Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequerala reducció de les bosses de plàstic, a 3 de juliol Dia Internacional Lliure de Bosses Plàstiquesla mobilitat sostenible, a 22 de setembre Dia Europeu sense cotxes

Documents

Por una información juvenil verdeERYCA i EURODESK. Proporciona exemples sobre com informar, involucrar i apoderar els i les joves en sostenibilitat ambiental. 

El paper de la joventut en la lluita contra l'emergència. Entrevista a un dels portaveus de Fridays For Future a Sabadell. Sostenible.  

170 Acciones diarias para transformar el mundo (ODS). ONU 

Recursos web

La Guía de los vagos para salvar el mundo. ONU. Cooperar per solucionar el problema del canvi climàtic amb petits i fàcils canvis en la nostra rutina, per aconseguir grans canvis. 

La Lección Más Grande del Mundo. Project Everyone. Eines creatives per als educadors i experiències d'aprenentatge enfocades a l'acció, que contribueixen al desenvolupament de les habilitats de nens i joves i els motiven a actuar per complir els ODS. 

Contra el canvi climàtic... JO REUTILITZO, I TU? Calcula les emissions que pots evitar! AERESS. Calculadora per estimar les emissions de CO2 que pots evitar amb la suma de cada objecte que reutilitzis. 

Proyecto Libera. Unidos contra la basuraleza. SEO/BirdLife - Ecoembes

Comunidad #PorElClima. Plataforma d'acció contra el canvi climàtic.

TeRRIFICA. Espai web on recopilar experiències personals sobre parts de l'entorn local on s'aprecia el canvi climàtic, per recopilar informació i dades sobre l'efectivitat de les accions climàtiques. 

Reach not preach. Accions de joves de tot el món contra el canvi climàtic.

Paquete de herramientas para jóvenes activistas por el clima. Unicef.

Actúa ahora. Web de Nacions Unides per promoure accions individuals contra el canvi climàtic. 

Acción por el clima. Nacions Unides.

Cercador de recursos d'educació ambiental. Gerència de Serveis de Medi Ambient. Diputació de Barcelona.

Accés a altres recursos