Resum i recursos formació PIDCES "Creativitat i art jove"

Si no vas poder assistir a la formació del passat 17 d’abril de 2012 del programa PIDCES “Creativitat i art jove” aquí et fem un petit resum, t’adjuntem els recursos i unes petites entrevistes que vam fer als ponents de la formació.

La creativitat i la promoció de l’art amb els joves és un tema dificil –o no fàcil- de treballar des de les polítiques de joventut. Promocionem els joves artistes o promocionem la cultura juvenil? Quin tipus d’activitats hem de fer?

En aquesta activitat es van mostrar diferents experiències i activitats per promocionar i donar a conèixer les propostes artístiques dels joves.

L’Ajuntament de Terrassa va presentar BaumannLab, un servei adreçat a la promoció dels joves creadors a través d’activitats, beques, disponibilitat d’espais i opcions de residència. L’Ajuntament de Terrassa conjuntament amb l’associació Sinapsis ha fet un esforç molt important en dissenyar i conceptualitzar el BaumannLab amb l’objectiu de connectar tota l’activitat que s’hi genera amb el territori.

http://www.slideshare.net/comunitatjoventut/baumann-lab

El director de teatre Roberto Romei va presentar l’experiència de fer una obra de teatre professional amb un grup de dotze actors joves i adolescents no professionals. Amb l'obra De-Sideris aquests joves han tingut l’oportunitat i també la responsabilitat de realitzar la rutina professional dels actors i les actrius per estrenar una obra de teatre. Una vivència molt important en el seu procés d’aprenentatge.

Enric Vilageliu, un emprenedor de 17 anys va explicar, amb les paraules planeres i concises pròpies de la seva edat, com va dirigir la pel·lícula PUZZLE amb els seus companys de 4t d’ESO de l’institut. I com continua desenvolupant la seva afició per l’audiovisual amb un programa d’humor a la televisió local del seu municipi, Santa Eulàlia de Ronçana: Els quatre gags.

See video

Esther Canals de l’associació cultural Laboratori Visual va presentar la mostra d’art al carrer a la ciutat de Tarragona, Dis-Play. I com, l’estan reinventant per continuar fent-la possible en aquests moments de crisi econòmica.

http://www.slideshare.net/comunitatjoventut/display-12640940

Per finalitzar la formació, Daniel Mallenc de l’associació Tercera Via va presentar l’equipament públic Cam Bernades que gestiona la seva entitat. Un equipament especialitzat en la promoció de músics emergents per tal de situar-los al mercat musical

Entrevista amb Cristian Añó i Laura Fusté sobre l'equipament BaumannLab

See video

Entrevista amb Enric Vilageliu i Roberto Romei

See video

Entrevista amb Esther Canals i Daniel Mallenc

See video

2
Categories:
bones pràctiques, PIDCES
1
Grups de treball:
PENSA-Jove als instituts