Engega el Seminari professional ‘L'acompanyament en el procés vital dels joves'

Dimarts 3 de novembre va tenir lloc la primera sessió del Seminari professional L'acompanyament en el procés vital dels joves que organitza l'Oficina del Pla Jove. Enguany el seminari se centra en les diferents perspectives professionals que participen a l'hora d'oferir suport motivacional i orientació als joves a l'hora de prendre decisions rellevants en la seva trajectòria vital.

Les sessions s'han dissenyat com un espai de reflexió i intercanvi a partir de l'exposició d'un expert en la matèria i del coneixement de diverses experiències locals.

Aquesta primera sessió, dedicada a l'orientació educativa, va comptar amb la ponència de Màrius Martínez, professor de la UAB, que va fer una exposició sobre les claus de l'orientació al llarg de la vida.
Posteriorment, la Gerència de Serveis d'Educació va presentar el projecte Full de Ruta i l'experiència en l'orientació de joves al Centre Municipal de Formació d'Adults L'Olivera de Sant Quirze del Vallès. Yolanda Corral, directora de l'Escola, va explicar l'aplicació del projecte Full de Ruta a l'Olivera, i com han aconseguit una reducció de la taxa d'abandonament fins al 6%, juntament amb la millora de l'èxit acadèmic i inserció laboral dels joves matriculats a l'escola. Durant les properes quatre setmanes es realitzaran la resta de sessions del seminari amb els següents continguts:

10/11 - Orientació professional i laboral.
17/11 - Ajudant el jove a descobrir el seu do.
24/11 - Ajudant al jove a afrontar les dificultats.
1/12 - La motivació per l'èxit.

Aquest seminari es realitza amb la col·laboració de la Gerència de Serveis d'Educació, del Servei de Mercat de Treball i la Gerència de Serveis de Benestar social. En aquesta primera sessió van participar 33 tècnics locals dels àmbits de joventut, educació i promoció econòmica.

1
Etiquetes:
formació