Programa Delegats/des en 3D, una eina per educar en la participació des del propi centre educatiu. Curs 2019-2020

El Programa 3D està impulsat per la Direcció General de Joventut, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i té com a objectiu fomentar la cultura participativa de l’alumnat i el professorat.

Aprofitant que el centre educatiu és un espai social privilegiat per aprendre a participar i per educar en les competències bàsiques de ciutadania, aquest programa pretén treballar la participació des d’un punt de vista integral,  partint de la idea què la millor manera d’aprendre a participar i a organitzar-se és a través de la pròpia pràctica participativa.

L’alumnat, a través de la figura del delegat/da de classe i amb el suport del tutor/a portarà a terme un projecte al llarg del curs a l’aula que comportarà organitzar-se, assumir tasques i prendre decisions de forma conjunta.

Per a la implementació d’aquest programa des de Joventut s’ofereix suport i assessorament d’una persona especialitzada en el foment de la participació que es desplaçarà al centre per dinamitzar i acompanyar durant tot el procés. La novetat d’aquest any és la introducció d’una aplicació online on disposar dels materials pedagògics necessaris per dur a terme el programa i esdevenir un espai d’interacció entre els participants.

El 3D és, doncs, una eina per ajudar a educar en la participació, per aprendre a debatre, dinamitzar i decidir de forma conjunta; un instrument, en definitiva, per capacitar als i les joves  a ser ciutadans crítics i compromesos amb el seu entorn.

Esperem que aquest programa pugui esdevenir un element de suport als professionals de l’educació per complementar i ajudar en les tasques formatives que desenvolupeu, i per garantir que gradualment s’introdueixin canvis al centre educatiu per fomentar i millorar la qualitat participativa.

Podeu tramitar la vostra inscripció fins el 21 de setembre.

1
Etiquetes:
formació