24 d'octubre - Dia de les Biblioteques. Recursos per parlar-ne amb joves

L’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil promou, al costat del Ministeri de Cultura d’Espanya, la celebració del Dia de les Biblioteques. Aquesta jornada, celebrada des del 1997 cada 24 d’octubre commemora l’incendi de la Biblioteca de Sarajevo de l’any 1992 durant la Guerra de Bòsnia.

El lema d'aquest any, "Teixint comunitats", pretén destacar el paper fonamental que tenen les biblioteques en la construcció de llaços forts dins les nostres comunitats.

Efemèride
Dia de les Biblioteques
Tema
Recursos per parlar sobre la importància de la biblioteca com a punt de trobada i foment de la lectura
Vídeos

Historia del libro y las bibliotecas. Un recorregut per la història de l’escriptura, el llibre i les biblioteques. [Ayuntamiento de Las Rozas, 7:22].

En defensa de la biblioteca pública. Adaptació dels serveis de les biblioteques a les noves tecnologies i a les noves necessitats socials. [Soy Cámara CCCB, 20:19].

La lectura por placer entre adolescentes. Informació i estratègies relacionades amb el foment de la lectura per plaer o lectura voluntària entre adolescents i joves. [Universidad de Deusto, 6:50].

Els joves dissenyen un espai propi a dues biblioteques de Nou Barris. [Betevé, 1:29].

¡Bienvenidos a El col·leccionista de Mundos! Canal del booktuber Sebas GMouret que amb els seus videoblogs, fomenta la lectura entre els millennials. [El col·leccionista de mundos, 2:24].

La Bella y la Bestia. Enseñándole a Bella la biblioteca. La gran passió de Bella és la lectura; estima la literatura, les històries i per descomptat les biblioteques. Bèstia aconsegueix sorprendre-la ensenyant-li la gran biblioteca que posseix al castell. [Disney Junior Oficial, 1:19]

Documents

#Món Jove. Recomanacions per a fer lectors adolescents. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya.

Recursos web

Recull elaborat amb el suport de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Accés a altres recursos