29 d'abril - Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions. Recursos per parlar amb joves

El 29 d'abril es celebra del Dia Europeu de la Solidaritat entre Generacions, per aquest motiu us proposem una sèrie de recursos per treballar amb joves la cooperació mútua i la interacció generacional, per compartir habilitats, valors i experiències.

Efemèride

Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions

Tema
Recursos per promoure la cooperació mútua i la interacció generacional per compartir habilitats, valors i experiències
Vídeos

Manifiesto por el Día Europeo de la Solidaridad Intergeneracional [AfundaciónTV, 2:10] Reivindica la necessitat d'eradicar qualsevol forma de discriminació per raó d'edat i la importància que les persones estiguin connectades, dialoguin i es respectin mútuament, aprenent unes de les altres.

Blacksmiths [KZoo Music, 4:12] Videoclip del grup Pësh que mostra la transmissió intergeneracional de coneixement i tradició.

Viure i Conviure [BCN Drets Socials, 2:27] Experiència de convivència intergeneracional impulsada per l'Ajuntament de Barcelona.

Present Perfect [Alzheimer Universal, 4:42] L'experiència de convivència entre infants i gent gran a una residència de Seattle que acull una escola bressol.

Life Soundtrack: un projecte d'aprenentatge-servei [Fundació Pasqual Maragall, 7:55] El projecte Life Soundtrack té per objectiu millorar el benestar de les persones grans amb demència i sensibilitzar els adolescents vers la seva realitat, així com crear vincles entre ells valent-se dels efectes positius de la música.

Documents

Hacia una sociedad intergeneracional: ¿Cómo impulsar programas para todas las edades? Guía práctica. Diputación Foral de Bizkaia. Propostes i consells per incorporar la perspectiva intergeneracional en projectes i activitats des de diferents àmbits.

Recursos web

Intercanvi generacional. Aula Actual. Projecte en el qual joves estudiants imparteixen coneixements digitals bàsics a persones majors del seu entorn. Al mateix temps, aquesta gent gran comparteix les seves històries de vida.

ASENCAT voluntàries i voluntaris professionals, empresaris, directius o responsables d’empreses, que ofereixen la seva expertesa i coneixements per acompanyar joves emprenedors, així com per a l’entrenament i acompanyament al mercat laboral. 

European Youth Forum. plataforma europea de Consells nacionals de joventut i ONG juvenil. 

AGE. Xarxa d’ONG europees de persones de més de 50 anys

Accés a altres recursos