Dia mundial sense tabac – Propostes per parlar-ne amb joves


El 31 de maig és el Dia Mundial sense tabac. Aquest 2023 amb el lema: "Conrea aliments, no tabac", fent focus que el que necessitem és aliments, no tabac. 

Oferim recursos per parlar amb joves sobre la importància de promoure hàbits de vida saludables. 

Efemèride
Dia mundial sense tabac
Tema
Recursos per conscienciar als i les joves sobre les conseqüències del consum de tabac 
Vídeos

Teens. Campanya de la British Heart Foundation adreçada als joves en el No Smoking Day [canal Gurchetan Singh, 1:03]

¿FUMAS? Quizás no sepas esto. Experiment casolà realitzat per un jove on mostra els efectes del fum d'una cigarreta [canal AndreiGal14, 6:02]

Fumar queda bé?. Vídeo d’animació on s’explica el negoci que suposa el tabac. [canal girprevencio, 3:17]

La industria tabacalera busca una nueva generación de clientes. Campanya de l’Organització Mundial de la Salut on s’expliquen les estratègies per captar joves. [canal WHO, 1:37]

Smoking KID - BEST OF #OGILVYCANNES 2012 / #CANNESLIONS . Campanya antitabac plantejada com un experiment.  [canal ogilvy, 2:37]

El tabac t’atrapa i et mata #ElTabacoAtayteMata. El resultat és el mateix, sigui quina sigui la forma com es fuma [canal Ministerio de Sanidad, 0:20]

#esfumat, cinquè taller de la guia #socsaludable, dedicada al reconeixement dels hàbits saludables a la vida quotidiana, on tractem dels riscos associats al consum de tabac.

Objectius del taller: conèixer les conseqüències del consum de tabac, prendre consciència de la pressió exercida pel grup d'iguals i afavorir el procés de reflexió crítica davant el consum de tabac.

Documents

Fumes perquè vols? Activitat de sensibilització adreçada als i les joves. Agència de Salut Pública de Barcelona.

Prevenció del consum de tabac. Tu decideixes! Tríptic per a la prevenció del consum de tabac entre els i les joves. Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Recursos web

Jove.cat- informació adreçada a joves per a prendre consciència dels riscos i decidir quina actitud prendre davant del tabac.

ElPep.info - adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys per potenciar la difusió dels missatges preventius i reduir comportaments de risc entre el jovent. 

Tu punto - programa dirigit a estudiants universitaris que facilita la informació sobre els riscos derivats del consum de diverses substàncies i suggereix estratègies d'autocontrol.

Tabac. Informació sobre el tabac i consells i recursos per deixar de fumar. Salut. Generalitat de Catalunya.

Beneficis si deixes de fumar. Hospital Vall d'Hebron.

Prevenció del consum del tabac, tu decideixes! Vols tenir bons motius per a no fumar? Recull d'idees clau per reforçar aquesta decisió. Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

El tabac al descobert Vols saber que s'amaga darrere del consum de tabac? Informació per conèixer millor el tabac i tot el que l’envolta. Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Recursos per deixar de fumar. Més de 100 raons per deixar de fumar: Ús de la intel·ligència artificial per adoptar un estil de vida més saludable. OMS.

Dia Mundial sin Tabaco 2023. Pàgina oficial del Dia. OMS.

Recull elaborat amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos