JORNADA BAUMANN CONNEXIONS: Diàlegs sobre Cohesió Social i Terrritori

Ja està aquí el segon Baumann Connexions, l’acte anual que organitzem des de la Baumann per posar en relleu els diferents àmbits de treball del Pla Local de Joventut.

Aquest 2024 parlarem sobre Cohesió social i territori. En aquesta ocasió la jornada està organitzada conjuntament amb l’Equip d’acció comunitària inclusiva de Serveis Socials i parlarem sobre com afecten els diferents eixos de desigualtat específicament en la població jove, i de com desenvolupar propostes des de l’acció socioeducativa i comunitària.

La jornada serà el proper dijous 25 d’abril, al Teatre Principal (Pl. Maragall, 2 Terrassa), matí i tarda.

La jornada estarà moderada per la Marina Salvador, periodista a El Submarí i comptarem amb La Natural Coopmunicació que ens farà una relatoria il·lustrada de la sessió.

Per fer la inscripció entra AQUÍ

PROGRAMA:

Matí

9.00 h. Rebuda i benvinguda.

9.15 h. Presentació institucional.

9.30 h. Diàleg inaugural amb:

Elena Aycart, Educadora i coordinadora del Programa d’Intervenció Socioeducativa en Medi Obert d’Irun i professora de la Universitat de Deusto.
Sonia Herrera, Docent universitària, investigadora i especialista en estudis feministes, i col·laboradora a Píkara magazine.
Héctor Colunga, Formador i facilitador social. La seva tasca professional ha estat centrada en l’acció comunitària, la transformació i la innovació social. Ha liderat l’entitat Mar de Niebla i projectes com el Vente pa’ ka’ i Esfera de la Fundació Marianao.

11.00 h. Pausa cafè

11.30 h. Diàleg d’experiències amb:

Projecte d’Oci nocturn i alternatiu Vente Pa’Ka de Sant Boi de Llobregat (Fundació Marianao). Presentació a càrrec del Xavi Moreno, responsable dels projectes de participació juvenil, el Bruno Ballús i la Lúa Roig dinamitzadores del programa.
El circ social com a eina educativa, comunitària i de construcció de ciutadania (Universitat de Barcelona i La Perifèrica. Solucions socials i educatives). Presentació a càrrec d’Antonio Alcántara, professor associat i membre de l’equip pedagògic.
Acompanyament a xarxes comunitàries per a la promoció del benestar i l’abordatge de situacions d’alta complexitat (Equip SEER). Presentació a càrrec de Ramiro Ortegón, soci Equip SEER, responsable del Servei per a l’Abordatge Integral del Conflicte (iCAS) i, president de la Plataforma PDA Bullying. 
Projecte d’antiracisme de Terrassa (Taula Tècnica de Joventut del D4). Presentació a càrrec de Marta Gómez, coordinadora del projecte El Viver de la Fundació Maria Auxiliadora i Berta Gil, educadora de Districte Jove al Districte 4 i a l’Espai Jove Cruïlla.

13.30 h. Cloenda amb Godai Garcia, actor i còmic de stand-up monòlegs des de fa més de 10 anys.

Tarda

16.30 h. Rebuda i benvinguda.

16.45 h. Presentació institucional.

17.00 h. Entrevista a Samantha Hudson.

17.45 h. Diàleg d’experiències amb:

Kasal de joves de Roquetes de Barcelona.
Joves Informadors/es als Instituts “Els motis” del Servei d’Informació El Lloro de El Prat de Llobregat.
Projecte «Barriofòniques» de Districte Jove de Terrassa.

19.00 h. Actuació musical de Queency i sessió de DJs amb l’INS Santa Eulàlia.