Dia Mundial del Turisme – Recursos per parlar-ne amb joves

El 27 de setembre és el Dia Mundial del Turisme, aquest any 2023 amb el tema "Inversions ecològiques" perquè puguin empoderar el turisme per construir un futur millor i més just per a tothom.

Us proposem una sèrie de recursos per parlar amb els i les joves sobre la necessitat de practicar un turisme responsable.

efemèride

Dia Mundial del Turisme 

tema Recursos per parlar amb els i les joves sobre la necessitat de practicar un turisme responsable
vídeos

Plastic Change. Animació per sensibilitzar sobre la contaminació per plàstic als oceans. [canal Plastic Change,0:34]

¡Acción! Hacemos visible el plástico que no vemos en nuestros océanos. Acció simbòlica per sensibilitzar sobre la contaminació al mar Mediterrani. [canal Greenpeace España,0:43]

#Tourism17 Vídeo promocional del #Tourism17Challenge que consisteix en intentar fer 17 voltes per allò que considerem que faria del turisme una activitat més sostenible [canal Sustainable Tourism17, 3:30]

documents

Turisme responsable: proposta didàctica per a les escoles és la versió en castellà de "Viaggiare a passo leggero" de Roberto Varone (Torino, 2002), publicat per l'ONG italiana CISV. Té com a objectiu principal formar viatgers conscients i sensibilitzats a través de jocs de rol per a joves d'entre 15 i 19 anys. 

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Cimera Mundial de Turisme Sostenible. Biosphere.

10 idees per ser un viatger responsable - Propostes per descobrir, gaudir i respectar el territori fent turisme d’una manera ètica i sostenible. BCN+ Diputació de Barcelona.

recursos web

Edualter - Propostes a partir de jocs de la Unitat didàctica Turisme i Desenvolupament per a reflexionar entorn a diversos aspectes del turisme (Regina Ventura i Mireia Zabala). 

Fem xarxa per la sostenibilitat. Espai col·laboratiu per a impulsar un turisme sostenible amb el medi ambient i el territori. COAMB.

Benvinguts a pagèsProjecte en el que les explotacions de Catalunya ofereixen consells, experiències, recorreguts... per conèixer millor el treball que es realitza al camp i descobrir els aliments que mengem.

Turisme responsable. Recursos per practicar un turisme responsable, respectuós amb les poblacions del lloc de destinació i amb el seu entorn. Jovecat. Generalitat de Catalunya.

Pàgina oficial del Dia Mundial del Turisme. UNWTO - Organización Mundial del Turismo.

Barcelona és molt més - Totes les eines per a la planificació d‘un viatge i informació per a gaudir de l'oci, de la cultura i de la natura a la província de Barcelona.

Dia mundial de turisme. Prestatge Virtual de Turisme. Xarxa de Biblioteques Municipals.

Turisme sostenible als espais naturals. Model d’ecoturisme amb espais accessibles i de qualitat. Xarxa de Parcs Naturals.

Recull elaborat amb el suport de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos