Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues – Recursos per parlar-ne amb joves

El  26 de juny és el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues i per aquest motiu us proposem una sèrie de recursos  que us poden resultar d’utilitat si voleu treballar amb els joves el tema de les addiccions i com combatre-les.

efemèride Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues
tema Recursos per combatre les addiccions entre els joves
document

Amb qui i amb què viatges? Material per a adolescents amb reflexions -a partir de personatges- i missatges positius sobre algunes drogues, adults referents, amics i amigues, i altres.  [accés al document]

vídeo

REINICIA'T. [3:19] L’objectiu d'aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament d'Ontinyent és oferir alternatives creatives al consum de substàncies addictives, com ara el treball en la composició de la lletra i la interpretació del rap.

Campaña #ListenFirst. [Canal UNODC - United Nations Office on Drugs and Crime, 1:17]

Campaña #CONSTRUYE #NoEsperes: Spot 60''. [Canal FAD (Fundación de Ayuda contra la Drogadicción), 0:52]

Nuggets, 5 minuts per ajudar els joves a descobrir els efectes de les drogues. Un ocell kiwi descobreix una curiosa substància que crida la seva atenció i de l’acostament en deriva una fi dramàtica. L’animació mostra d’una manera directa la dura realitat que envolta el món de les drogues [canal Filmbilder, 5:05]

fem tec!

#jocontrolo, quart taller de la guia #socsaludable, dedicada al reconeixement dels hàbits saludables a la vida quotidiana. En aquest taller promovem situar-nos de forma responsable davant el fenomen de les drogues i els riscos del seu consum.

Objectius del taller: conèixer riscos associats al consum de substàncies addictives i desenvolupar habilitats per superar la pressió del grup en la presa de decisions.

recursos web

Recull elaborat amb el suport del Centre de prevenció i intervenció en drogodependències de la Diputació de Barcelona - SPOTT.
Accés a altres recursos [s'obre en una pàgina nova]