Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues – Recursos per parlar-ne amb joves

El  26 de juny és el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues.

Aquest any amb el lema: "Les persones primer: prou estigmatització i discriminació, reforcem la prevenció".

Us proposem una sèrie de recursos per parlar amb joves sobre les addiccions i com combatre-les.

Efemèride
Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues
Tema
Recursos per combatre les addiccions entre els i les joves
Vídeos

REINICIA'T. [3:19] L’objectiu d'aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament d'Ontinyent és oferir alternatives creatives al consum de substàncies addictives, com ara el treball en la composició de la lletra i la interpretació del rap.

Campaña #CONSTRUYE #NoEsperes: Spot 60''. [Canal FAD (Fundación de Ayuda contra la Drogadicción), 0:52]

#ParaNoYa [Canal Associació Cauces,1:20] Campanya de prevenció d'addicions. Vídeo elaborat a partir de les propostes de joves participants en projectes de prevenció de drogodependències.

Les drogues i el cervell. Parlem de drogues. [Canal EduCaixaTVCat,2:29] Vídeo que explica la base biològica de les addiccions, com actuen les drogues i les seves conseqüències.

Nuggets. [canal Filmbilder, 5:05] 5 minuts per ajudar els joves a descobrir els efectes de les drogues. Un ocell kiwi descobreix una curiosa substància que crida la seva atenció i de l’acostament en deriva una fi dramàtica. L’animació mostra d’una manera directa la dura realitat que envolta el món de les drogues. 

Campaña #ListenFirst [Canal UNODC - United Nations Office on Drugs and Crime, 1:17]

Fem tec!

#jocontrolo, quart taller de la guia #socsaludable, dedicada al reconeixement dels hàbits saludables a la vida quotidiana. En aquest taller promovem situar-nos de forma responsable davant el fenomen de les drogues i els riscos del seu consum.

Objectius del taller: conèixer riscos associats al consum de substàncies addictives i desenvolupar habilitats per superar la pressió del grup en la presa de decisions.

Documents

Drogues, la guia que agrairàs el dia següent” per a joves de 14 a 18 anys. Consell de la Joventut de Barcelona i Energy Control.

Catàleg de materials, programes i manuals per a la prevenció i atenció sobre drogues. Agència de Salut Pública.

Recursos web

Recull elaborat amb el suport del Centre de prevenció i intervenció en drogodependències de la Diputació de Barcelona - SPOTT.
Accés a altres recursos