14 de febrer. Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva. Recursos per parlar-ne amb joves

El 14 de febrer se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva.

Et proposem recursos per parlar amb joves sobre diferents aspectes relacionats amb la salut sexual i la prevenció de malalties.

Efemèride
Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva
Tema
Recursos per parlar amb joves sobre aspectes relacionats amb la salut sexual
Vídeos

Sexis. Webdoc interactiu. Al capítol 9, nois i noies parlen sobre els seus coneixements dels mètodes de prevenció. Set Màgic Audiovisual-TV3 [canal Set Màgic Audiovisual, 5:24]

No jodas la fiesta. Identifiquem mites associats a les relacions de parella. Què és una relació consentida?. [canal Energy Control, 3:42]

El sexismo también sale de fiesta: ¡demontemos mitos!. La festa, millor lliure de sexisme. Campanya educativa para la prevenció de violències sexuals en espais festius. [canal Drogas&Género FSYC, 4:12]

Educar per a una sexualitat responsable. Quan i com parlar sobre sexualitat als i les joves. [canal Educació Diputació de Barcelona, 28:16]

Trobareu MÉS VÍDEOS i recursos al recull per commemorar el Dia Mundial de lluita contra la SIDA (1 de desembre) 

fem tec!

#sedueixtexseduir, tercer taller de la guia #socsaludable. Amb activitats per treballar amb joves el valor de les relacions interpersonals en l'àmbit afectivo-sexual i la importància de conductes sexuals saludables.

Documents

L'educació sexual d'adolescents i joves de 12 a 16 anys. Guia didàctica. Desembre 2022. Direcció General de Joventut. Generalitat de Catalunya

D’infondre la por a difondre plaers. Claus reflexives per a l’educació sexual. Dinàmiques per l'educació sexual amb adolescents i joves en l’àmbit escolar o en altres espais d’educació informal. SIDASTUDI.

Guia de recursos d’educació sexual i afectiva. Servei de Salut Pública, Diputació de Barcelona.

Recursos web

Oh my goig. Projecte educatiu i transmèdia per informar, sensibilitzar els i les joves adolescents en relació a la seva sexualitat. Betevé. 

Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats (CJAS).Servei d'atenció a joves i adolescents, i recursos,documents... per fomentar una sexualitat positiva i responsable. 

@sxosentido, canal youtube per ajudar els i les adolescents en les seves relacions sexuals. 

Sexus, recursos educatius sobre sexualitat, gènere i salut sexual. 

Kit del plaerInformacions sobre temes relacionats amb la sexualitat a partir de dubtes formulats per joves. SIDASTUDI. 

Play Party. Hablando del calentón. Estrategias de comunicación para sexualidades más placenteras. SIDASTUDI. 

SIDASTUDI. Centre de documentació, recursos pedàgogics, materials educatius, tallers i cursos sobre salut sexual. 

La Lore. Pòsters divulgatius sobre sexualitat, relacions i gènere dissenyats per l’Ainara Fernandez Beristain per espais joves, instituts, etc. Amb guies i dinàmiques per treballar els continguts dels cartells.

Canal Sexe Joves. Informació, notícies i recursos en relació a la salut sexual i afectiva, coneixement del cos, malalties de transmissió sexual... Generalitat de Catalunya.

Recursos de la Biblioteca virtual sobre educació sexualBiblioteca virtual de la Diputació de Barcelona. 

Sexualitat sana. Recursos per potenciar actituds i habilitats per a l'adopció de conductes sexuals més saludables i responsables. Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Recull elaborat amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos