Dia Mundial de la lluita contra la SIDA – Recursos per parlar-ne amb joves

L’1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA. Proposem recursos per parlar amb joves sobre la prevenció de la infecció pel VIH/sida i la promoció de la salut afectiva sexual. 

Aquest any 2022 el lema és: "Igualtat Ja" Pretén impulsar-nos a treballar en totes aquelles accions pràctiques que s'ha demostrat que són necessàries per abordar les desigualtats i ajudar a posar fi a la sida.

EFEMÈRIDE: Dia Mundial de la lluita contra la SIDA
TEMA: Recursos per treballar amb els i les joves la prevenció de la infecció pel VIH/sida i la promoció de la salut afectiva sexual.

VÍDEOS:

1 història, 4 finals. Vídeo adreçat a joves elaborat per SIDA STUDI amb Teatracció. Primer Premi de curtmetratges sobre VIH/sida. Canal SIDA STUDI (3:40)

eVIHta-ho, vídeo de prevenció contra la SIDA realitzat per alunmes del curs 1-2-3 ACCIÓ pel dia mundial contra la SIDA Canal CAR JOVE ROSES (1:44)

VIH, el virus de múltiples cares canviants, algunes dades per conèixer millor la malaltia. Canal XploreHealth (6:09)

Live Life Positively: 360HIV trailer. Forma part de la campanya 2018 del Dia mundial de la lluita contra la SIDA. https://knowyourstatus.unaids.org. Canal UNAIDS (1:49)

fem tec!
Sedueix-te per seduir
, taller de la guia #socsaludable, per fomentar el reconeixement dels hàbits saludables per part dels i les joves

Objectius del taller: identificar el valor de les relacions interpersonals en l’àmbit afectivo-sexual i reconèixer la importància de la prevenció en relació als embarassos no previstos, les infeccions de transmissió sexual i el VIH/SIDA.

DOCUMENTS:

Còmic sobre la sida. Material educatiu elaborat per Joves per a la Igualtat i la Solidaritat per a la prevenció del VIH/sida. A través de dinàmiques i activitats generades a partir dels còmics, es treballa la prevenció del VIH/sida i la promoció d’una sexualitat saludable i positiva entre el jovent.

El VIH i la sida. Parlem de la nostra salut, parlem del VIH. Material educatiu elaborat per Creación positiva per al Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona. 

Lo que necesitas saber sobre las pruebas del VIH. Material divulgatiu elaborat per ONUSIDA

RECURSOS WEB:

Aquest recull ha estat elaborat amb la col·laboració del Servei de Salut Pública  i l’Oficina de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos