Vilafranca acull l'exposició Després de l'ESO... què? i una àmplia proposta d'activitats d'informació acadèmica

Avui Vilafranca del Penedès inaugura la temporada de l'exposició Després de l'ESO... què? amb una extensa programació d'activitats i propostes amb l'objectiu de donar informació i suport als estudiants que acaben l'ESO.

Els 7 centres de secundària de la vila ja han concertat visites a l'exposició que es complementa amb una xerrada d'orientació acadèmica impartida per la informadora del Servei d'Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ). L'objectiu de la xerrada és informar els alumnes de totes les opcions que tenen al seu abast, fent especial èmfasi  en l'oferta educativa de Vilafranca.

També s'han programat xerrades en horari de vespre dirigides a les famílies, és a dir als alumnes de 4t d'ESO i també als seus pares i mares. Aquesta proposta va tenir una gran èxit el curs passat i enguany s'han programat tres xerrades diferents:

  • Després de l'ESO... què?
  • Els cicles formatius, una bona opció
  • Vull fer batxillerat, quines opcions tinc

Es pot visitar també una mostra de l'oferta educativa de la zona que recull diferent material informatiu de tots els centres i les opcions que ofereixen.

I pels que encara no ho tenen molt clar, l'Oficina Tècnica de Joventut de Vilafranca del Penedès ofereix la possibilitat de concertar un servei d'assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada. L'assessoria s'ofereix durant els mesos de gener i febrer al SIAJ en horari de tarda i cal cita prèvia que es potdemanar directament al Servei d'Informació i als punts d'informació als instituts durant l'hora de l'esbarjo.