Concurs d'idees per a la innovació social UOC&PLUGGED

Els projectes i serveis que impulsem o donem suport des de les regidories de joventut tenen la finalitat de millorar les condicions de vida dels joves, i de les persones en general, tot resolent dificultats, atenent les seves necessitats o satisfent les seves aspiracions.

Segur que la majoria de vosaltres teniu alguna idea de servei o d'acció en el calaix que, pel motiu que sigui, no heu pogut fer realitat encara. Aquests projectes poden tenir cabuda en el concurs d'idees per a la innovació social que ha convocat la Universitat Oberta de Catalunya. El concurs es desenvolupa en tres fases i les propostes guanyadores obtindran el suport necessari per a ser portades a la pràctica.

Trobareu tota la informació d'aquest concurs d'idees al web: http://mentsobertes.uoc.edu/uocplugged

Des de la UOC ens presenten la proposta així:

Quantes vegades heu pensat que les coses es podrien fer millor? Quantes idees heu tingut que podrien millorar una situació? Heu pensat mai a portar-les a la pràctica? La UOC us ofereix ara l'oportunitat de fer-ho a UOC&PLUGGED, un concurs d'idees obert a tothom per a repensar-nos, per a desconnectar-nos del pessimisme imperant i reconnectar-nos amb força creativa.

Des del 23 d'abril fins al 23 de maig podeu escriure la vostra idea al web del UOC&PLUGGED, incloent-la a la categoria amb la qual s'adigui més: Aprenentatge social (Social Learning), Urbanisme, Salut, Finances, Recursos, Wikieconomia, Governança o Comunicació. Podeu proposar tantes idees com vulgueu, tant des del web del concurs com des de Twitter, amb l'etiqueta #uoc&plugged. El concurs s'adreça no solament als membres de la UOC, sinó també a tota la societat. Per això us animem a fer córrer la proposta entre les vostres xarxes de contactes.

Concurs en tres fases

La primera fase del concurs consisteix a registrar-vos al web mentsobertes.uoc.edu/plug i penjar-hi la vostra idea. Igualment, com hem dit, podeu piular una idea amb l'etiqueta #uoc&plugged i serà recollida per l'equip del concurs. Podreu enviar idees del 23 d'abril al 23 de maig.

A més de participar-hi llançant idees, podreu votar les que us semblin més encertades. La primera votació popular serà del 3 al 30 de maig. Paral·lament, entre el 23 i el 31 de maig, un jurat realitzarà una votació qualitativa. De les votacions en sortiran 80 idees, que passaran a la fase següent, en què els autors hauran de desenvolupar un avantprojecte, desenvolupant la idea que hagin proposat. Els qui hagin arribat fins aquí ja formaran part del grup TalentUOC.

Presentació d'avantprojectes

Els autors seleccionats podran presentar l'avantprojecte del 4 al 25 de juny. És possible que diferents persones hagin tingut idees semblants, és per això que tindran l'oportunitat d'associar-se i treballar junts amb més força en el període del 4 a l'11 de juny.

La votació popular a través del web d'aquesta segona fase serà del 4 al 30 de juny, mentre que els jutges votaran del 25 al 30 d'aquest mes. L'1 de juliol es publicaran els 40 finalistes, que passaran a la tercera i última fase.

Última fase

Els autors finalistes tindran tot l'estiu, de l'1 al 30 d'agost, per a desenvolupar un projecte, i aquesta vegada ho faran amb l'ajuda d'un mentor, que podrà ser un professor de la UOC o un professional del sector en què s'emmarca la idea. En aquest mateix període, s'aniran realitzant les votacions populars. En aquesta última fase, no hi haurà la votació del jurat.

Durant el mes de setembre es faran públics el 8 guanyadors, que podran fer realitat la seva idea amb l'ajuda de diferents patrocinadors. El concurs culminarà amb un festival que es farà a quatre ciutats, amb tothom qui ha participat en el concurs.