Resum de la formació "Coaching transformacional i joves"

En el marc de l'oferta formativa per a tècnics i dinamitzadors juvenils de l'Oficina del Pla Jove s'ha desenvolupat el curs "Coaching transformacinal i joves", un petit tast d'aquesta pràctica i com aplicar-la en el treball directe amb els joves, des de la intervenció sòcioeducativa i des de l'orientació.

La formació ha permès als participants interactuar, escoltar, aturar-se, i plantejar-se canvis motivadors en la manera de crear "definicions" cap a sí mateixos i sobretot,  cap als joves. Ha estat un espai creatiu on s’han pogut interrogar i inventar propostes de millora. Aquest parèntesi enmig de la voràgine del dia a dia, ha resultat vitalitzador, i de nombrosos descobriments.

Un petit resum de la formadora, Gabriela Sobel sobre les oportunitats que ens ofereix el coaching en la intervenció amb els joves

Què és un procés de coaching? El coaching és una pràctica professional organitzada al voltant d'una inquietud a la qual la persona fa front: que pot ser en relació a la seva organització i/o equips, i/o identitat professional, i/o situacions concretes vinculades amb la relació amb els joves. Els coaches, com a professionals, tenim com a missió treure a la llum el potencial del nostre client (sigui individual o en un grup) amb l'objectiu d'ampliar l'espai de possibilitats de la persona. Es tracta, doncs, d'un procés de canvi, aprenentatge i creixement professional i personal, que permet observar-se a sí mateix com a professional i persona, reconèixer les seves limitacions, i expandir-les més enllà del que es permetria si no existís una intervenció externa."

Recursos

www.gabrielasobel.com

Què en pensen dos dels participants de l'aplicació d'aquesta pràctica en el seu dia a dia d'intervenció amb els joves:

See video