Els joves són presents al festival CLAM de Navarcles

Avui comença el CLAM, el festival internacional de cinema solidari de Navarcles, centrat en 2 temàtiques: 

  • llibertat en risc
  • joves en exili

De les projeccions del festival destaquem l'estrena de Pequeñas voces (un documental d’animació que comença amb unes dades esfereïdores: segons UNICEF, a Colòmbia hi ha un milió de nens que han estat desplaçats a causa de la guerra que es viu en el país), i les projeccions de Rebelde (una nena de catorze anys explica al fill que creix dins seu la història de la seva vida durant la guerra), Món petit (el viage de l'Albert des de Barcelona fins a Nova Zelanda, sense diners, sense equipatge i amb cadira de rodes) i Fènix 11.23(un nen de 14 anys crea un web inspirat en Harry Potter i l’Ordre del Fènix amb la finalitat de defensar la llengua catalana).

D'altra banda, el divendres dia 10 d'abril, a les  9 del vespre, Joaquín Recaño, demògraf, professor del Departament de Geografia de la UAB i investigador del Centre d’Estudis Demogràfics, realtizarà la conferència Joves en exili. Què sabem, què ignorem i què imaginem sobre les noves tendències de l'emigració internacional dels joves.