Material de la presentació d'experiències: Projectes d'aprenentatge servei amb joves: promoció d'habilitats i capacitació dels joves

Avui hem celebrat al recinte de Mundet aquesta jornada, com a cloenda del curs 'Com desenvolupar projectes d'aprenentatge servei amb joves', adreçat a tècnics de joventut i desenvolupat durant les tres darreres setmanes.

L'acte ha comptat amb la ponència L'aprenentatge servei i el compromís amb el bé comú a càrrec de Xus Martín, que en la seva intervenció ha considerat 'l'aprenentage servei com una invitació a repensar com volem la nostra comunitat' i ha defensat que 'constitueix un recurs excel.lent perquè els joves puguin experimentar un rol transformador dins la societat, tot reforçant les actituds emprenedores'.

Posteriorment s'han presentat dues intervencions d'Aprenentatge Servei impulsades des de la Diputació de Barcelona: la Gerència de Serveis d’Educació amb el projecte presentat per Sara Maroto: 'L'ApS, una eina per a la capitalització dels recursos de l'entorn', i l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, amb l'experiència 'Camps d’aprenentatge servei per a joves als Parcs Naturals', presentada per Gemma Botines, d'Avalot.

La segona presentació d'experiències del matí ha comptat amb un projectes d’Aprenentatge Servei impulsat des del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada 'Jove, Aprèn i Participa! - Apadrinem el Rec', presentat per Esteve Martí i Maria Vidal, i un projecte impulsat per la UEC ESCLAT: 'Fem empresa amb servei a la comunitat', presentat per Begoña Leyva. 

Hem finalitzat e el matí amb un debat amb el tema "La metodologia d’aprenentatge servei com a via per al foment de l’autonomia dels joves" on s'ha posat de manifest l'interès que han despertar entre els assistents les experiències presentades. Entre les qüestions que han sorgit durant el debat destaquem que la metodologia d'Aprenentatge Servei ofereix als joves l'oportunitat d'adquirir aprenentatges que els permeten canviar la realitat i que és un mitjà que permet educar intensificant processos de reflexió que dotin de sentit l'experiència viscuda pels joves.

Enllaç a la presentació de l'experiència 'Jove, Aprèn i Participa!  Apadrinem el Rec i vídeo&nbsp: