Dialoguem sobre Europa: espai d'oportunitats per a la joventut

El proppassat 25 d'abril va tenir lloc, al recinte Mundet de Barcelona, la sessió de treball "Dialoguem sobre Europa: espai d'oportunitats per a la joventut", organitzada per l'Oficina del Pla Jove. L'acte va ser inaugurat per la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona i pel director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, que van coincidir en valorar el nou programa Erasmus+ com una manera d'apropar als joves a Europa i de construir ciutadania europea.

La sessió va comptar amb la participació d'Octavi de la Varga, Cap de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, que va impartir la ponència "La Unió Europea, una aposta que ens interessa", i de Sara Molins de l'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya que va presentar l'actual programa europeu adreçat a la joventut "Erasmus+, un programa amb capacitat transformadora".

En la segona part es van presentar diverses experiències desenvolupades a la província de Barcelona per a fomentar i assessorar la mobilitat juvenil: el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme (representat per l'Ajuntament de Calella; l'Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme), el Servei de Mobilitat Internacional, El Lloro (de l'Ajuntament del Prat de Llobregat) i Nexes Interculturals de joves per Europa.

Amb aquesta sessió es va iniciar el seminari "Joves Europeus: programes i oportunitats que podem impulsar des del Serveis Locals de Joventut ", que es desenvoluparà durant el mes de maig al recinte de Mundet, hi participaran una vintena de tècnics de joventut amb l'objectiu d'analitzar com es poden vehicular les iniciatives de les regidories i els serveis locals de joventut per a promoure la construcció de la ciutadania europea amb els joves.

Podeu trobar la presentació "Erasmus +, un programa amb capacitat transformadora" de la Sara Molins en el document adjunt.

2
Etiquetes:
jornades, Europa