Ponències i vídeos del Fòrum d'Estudis sobre la Joventut 'Joves i talent'

Ja es poden consultar les ponències i els vídeos del Fòrum d'Estudis sobre la Joventut 'Joves i talent', realitzat el mes de novembre de 2014 a Lleida, organitzat per la Direcció General de Joventut amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) en el que experts en joventut van reflexionar sobre el talent dels joves i com aquest potencial pot ajudar-los a fer front a una situació socioeconòmica adversa i influir en el desenvolupament de la seva trajectòria vital. 

Materials disponibles:

  • "Els equilibris generacionals. Reflexions sobre creixement econòmic, desenvolupament social i benestar comunitari" de Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona [ponència i vídeo]
  • "La estigmatización de los jóvenes", de Manuel Delgado, doctor en Antropologia per la Universitat de Barcelona [ponència i vídeo]
  • "Young people not in employment, education or training (NEETs) & the costs of doing nothing" d'Stefanie Ledermaier, responsable de recerca de l’Eurofound (European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions) [ponència, vídeo i anotacions de la ponent a les transparències projectades]
  • "Causes i conseqüències de l’exclusió generacional de les persones joves. Inserció de joves en un mercat de treball precari" d'Albert Recio, doctor en Economia i professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona [vídeo]
  • "Les eines TIC com a oportunitat d’inclusió" de Dolors Reig, psicòloga social i autora d'El caparazón blog i l'Academia [ponència i vídeo]

Enllaç a la documentació