"De BCN al món. Del món a BCN"

Per 6è any, l’Assessoria de Mobilitat internacional del Departament de Joventut organitza a la campanya de "De BCN al món. Del món a BCN” amb una quantitat d’activitats  dirigides a joves que vulguin planificar una estada a l’estranger per motiu d’estudis, feina, pràctiques o voluntariat.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

— Mobili.TV: Especial “Estudis superiors a Europa”

— Vols estudiar al Japó? Vine, informa’t i escolta les experiències d’altres joves

— Oportunitats per a menors a l’estranger

— Practica idiomes aquí i a l’estranger

— Oportunitats a l’estranger per a joves amb diversitat funcional

— Ens movem? Experiència gamificada

— Pràctiques a l’estranger

— Intercanvis juvenils: Una forma enriquidora i econòmica d’explorar Europa

— Prepara la teva estada a l’estranger

— Voluntariat internacional: Experiències de joves i fira d’entitats

Els tallers són gratuïts amb inscripció prèvia a través del web barcelona.cat/bcnalmon (que s’obrirà properament), i comptaran amb la presència de:

— Joves que estan vivint o ja han viscut experiències a l’estranger

— Institucions com el British Council, el DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic), Campus France, el Consolat General del Japó a Barcelona, l’ASEPROCE, AFS Intercultura, COCAT, la Fundació ONCE, l’Associació Alba, la Fundació BCN Formació Professional, la Cambra de Comerç d’Espanya, el Servei d’Ocupació de Catalunya, entitats que gestionen intercanvis juvenils i voluntariats a l’estranger…

Les sessions es duran a terme a equipaments de Barcelona ciutat, excepte dues que estan programades a Badalona i a L’Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb el Centre Europa Jove del Consell Comarcal del Barcelonès.

En el marc de la campanya, es presenta la tercera edició del Concurs “Jo al món”, per tal de donar resposta  les competències adquirides durant l’estada a l’estranger. Dirigit a joves de 18 a 35 anys, que han viscut o viuen a l’estranger realitzant una estada d’estudis, feina, voluntariat o pràctiques de més de 3 mesos. Hauran de respondre amb un vídeo o un text acompanyat d’una imatge, amb premis com Interrail, una càmera esportiva, l’accés gratuït a l’examen APTIS o lots de productes de la terra.

PER A MÉS INFORMACIÓ

Més informació sobre les activitats i inscripcions a www.barcelona.cat/bcnalmon

Si vols saber més sobre el “De BCN al món. Del món a BCN”, contactant amb l’Assessoria de Mobilitat internacional a través del seu Facebook, o adreça’t al teu Punt infoJOVE de Barcelona més proper.

També pots seguir la campanya a les xarxes amb l’etiqueta #DeBCNalMón, així com al Twitter i a l’Instagram del Departament de Joventut.