Publicada una guia adreçada a professionals de joventut pel foment de la participació i l’associacionisme juvenil

Elaborada en el marc de la col·laboració amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Aquesta guia constitueix la culminació de la campanya «Activem el pla A (ssociacionisme juvenil)», impulsada per l’Oficina del Pla Jove conjuntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, amb l'objectiu de fomentar l'associacionisme juvenil i la promoció de polítiques de joventut que incentivin l'emancipació i l'empoderament de les persones joves. El document presenta breument la situació de la participació de les persones joves i proposa estratègies per impulsar polítiques de foment de la participació i de l’associacionisme juvenil.

La campanya es va iniciar el 2018 amb una formació en la que van participar 121 professionals de joventut i la publicació de materials per a la promoció de la participació i l’associacionisme juvenil. Utilitzant com a base les aportacions dels tècnics i tècniques de joventut que van participar en les sessions formatives, es va elaborar recurs «Foment de la participació i l’associacionisme juvenil. Reflexions del jovent per als i les professionals de joventut». Durant el 2019 un total de 62 professionals de joventut han participat en les set sessions tècniques realitzades arreu del territori. Al llarg del 2020 està previst realitzar uns tallers de promoció de l’associacionisme en diversos ens locals de la província de Barcelona.

També  s’ha elaborat materials gràfics per a l’impuls de l’associacionisme entre les persones joves: díptics i cartells amb el lemes «Activem el Pla Associacionisme per conèixer gent i compartir experiències úniques! » i «Activem el Pla Associacionisme per participar, transformar l'entorn i passar-ho bé!». Aquests materials es troben disponibles a la web de l’Oficina del Pla Jove, en versió genèrica i en versió personalitzable amb els logotips i dades de contacte dels ens locals.

1
Etiquetes:
#formació