Guies "Com trobar-hi sentit"

La Direcció General de Joventut (DGJ) de la Generalitat de Catalunya ha publicat dues guies amb consells pràctics perquè les persones joves i els i les professionals que treballen a l'àmbit de joventut puguin gestionar el confinament amb equilibri emocional.

La primera guia  "Com trobar-hi sentit. Consells pràtics per ajoves durant el confinament", elaborada en col·laboració amb l'entitat Salut i Educació Emocional,  té  l'objectiu de donar pautes i consells al jovent per ajudar-lo a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la salut mental de la gent jove.

D’aquesta manera, la guia proposa al jovent que segueixin tres fases evolutives. En primer lloc, que identifiquin els sentiments i les emocions que els produeix la reclusió domiciliar per, així, poder entendre què els passa. En segon lloc, la guia proposa fer un exercici per generar benestar i emocions positives amb la família i amistats. Finalment, el recurs proposa diferents idees perquè les persones joves creïn amb les seves habilitats (musicals, artístiques), comparteixin interessos culturals (cinema, literatura), es comuniquin amb els amics i amigues, participin a la comunitat (fent material sanitari, ajudant algun veí o veïna) i que s’expressin amb autenticitat i sense deixar de banda la seva identitat personal.

Aquesta guia acaba d'entrar a formar part de la llista 'The MIL Alliance Response to COVID-19' de la UNESCO. 

La segona guia  “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a professionals que treballen amb joves durant el confinament” proposa consells pràctics, idees i recursos perquè els i les professionals de joventut puguin acompanyar les persones joves en aquest moment de confinament i mantenir l'equilibri emocional, l'ànim de superació i l'esperit cooperatiu.

1
Etiquetes:
jove