Activitats Sensibilització LGTBi per a joves

Activitats pels ens locals que van sol·licitar recursos de sensibilització per la commemoració del 28 de Juny, Dia Internacional del l’Orgull LGTBI, a través del Catàleg de Serveis 2020 

Vols entendre com afecten els rols de gènere en el que escoltem? Fartes i farts de LGTB-fòbia, sexisme i discriminació als videojocs? Aquests són els teus tallers. No t’ho pots perdre!

A cadascuna de les tres activitats que us oferim trobareu les instruccions pròpies per al seu desenvolupament.

“Contacontes online i joc de les emocions LGTBIQ+”

Activitat per a nens i nenes i famílies.

A través del conte “Cua de Sirena” d’Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l’activitat i després de reflexionar, es convidarà a participar en un joc de les emocions. Les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva.

Quan: el vídeo del contacontes dura uns 20 minuts i es podrà visibilitzar des de les webs dels ajuntaments adherits durant la setmana del 6 al 12 de juliol 2020.

Per a qui: infants de 3 a 11 anys i famílies.

Com: Activitat dirigida per la cooperativa Cúrcuma. A xarxes socials dels ajuntaments adherits.

Si ets un ens local i estàs interessat en demanar el contacontes: https://formularis.diba.cat/diba/lgtbi/conta-contes

Llegiu aquí les bases del joc de les emocions

“aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques”

Gaudeixes de la música TRAP? Vols entendre com afecten els rols de gènere en el que escoltem? Aquest és el teu taller…llegeix tota la info i apunta’t!

Generarem un procés de creació col·lectiu entorn la música  TRAP. L’activitat consistirà en un taller online, per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s’identifiquen com a propis i que creen representacions socials en quant a valors culturals i actituds davant els masclismes i l’LGTBI-fobia.

Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80s fins a l’actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la 

perspectiva de gènere i de la diversitat sexual han estat presents.

Quan: el 8 de juliol de 16h a 17,30h i el 13, 14 i 15 juliol, d’11h a 12,30h.

Per a qui: joves de 14 a 17 anys. Seran 4 grups de 20-25 joves.

Com: Activitat dirigida per entitat ÀÓ Cameres i Acció. A ZOOM

Apunta't aquí: https://formularis.diba.cat/diba/lgtbi/atrapant-masclismes-actituds-lgtbi-fobiques

“Pensat, contat i lluitat”

Fartes i farts de LGTB-fòbia, sexisme i discriminació als videojocs? Apunta't al taller i aprèn a crear personatges i històries interactives diverses, inclusives i respectuoses!  

Taller que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.

L’activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l’estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.

Quan: els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30h

Per a qui: joves de 14 a 17 anys. Seran 4 grups de 15 joves.

Com: Activitat dirigida per l’entitat ArsGames. Cal tenir ordinador i el TWINE i el JITSI MEET (softwares lliures) instal·lats

Apuntat' aqui: https://formularis.diba.cat/diba/lgtbi/pensar-conta-lluita

1
Etiquetes:
#formació