Programa Delegats i Delegades 3D

Us fem arribar la informació del programa Delegats i Delegades 3D impulsat per la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut, pel curs 2022-2023 i destinat als centres educatius de secundària.

El període d’inscripció ja està obert i es pot accedir a través d’aquest ENLLAÇ. Restarà obert fins al 5 d’octubre de 2022.

Aquest programa pretén treballar la participació des d’un punt de vista integral, partint de la idea de què la millor manera d’aprendre a participar i a organitzar-se és a través de la pròpia pràctica participativa. L’alumnat, a través de la figura del delegat/ada de classe i el suport del tutor/a portarà a terme un projecte al llarg del curs que comportarà la necessitat d’organitzar-se, assumir tasques i prendre decisions de forma conjunta, essent així per molts la seva primera experiència en participació. A més el projecte treballa per combatre les situacions de desigualtat i discriminació existents al centre i fomentant una participació inclusiva i diversa.

S’ofereix l’assessorament d’una persona especialista en participació que forma i acompanya a delegades i l’equip educatiu durant tot aquest procés. I es compta d’una aplicació online on disposar dels materials pedagògics necessaris per dur a terme el programa i esdevenir un espai d’interacció entre els participants.

Un cop rebut el formulari es farà una reunió informativa amb els interessats/des en participar en el programa per informar al professorat del centre en què consisteix el 3D, els objectius que persegueix en matèria de participació, el funcionament i els requisits mínims que cal tenir per poder garantir el compliment del programa.

En els següents enllaços trobareu més informació:

https://jovecat.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/detalls/Noticia/inscripcions_programa_Delegats_Delegades_3D 

https://dretssocials.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Programa-Delegats-i-delegades-3D-per-als-instituts

https://ejoventut.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Programa-Delegats-i-Delegades-3D-als-instituts-de-Catalunya-00001 

Per qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb l'equip de Foment de la Participació:

Marta Lopez: mlopezpa@gencat.cat

Carla Valle: cvallebe@gencat.cat