17 de juny. Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera - Recursos per treballar amb joves

El 17 de juny és el Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera que enguany es celebrarà sota el lema, "Dona. Les seves terres. Els seus drets", fa especial èmfasi en la idea que invertir en la igualtat en l'accés de les dones a la terra i als béns associats és una inversió directa en el futur i en el futur de la humanitat. 

Us proposem recursos per parlar amb joves sobre la importància de cooperar per aturar la degradació de la terra al món.

Efemèride

Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera

Tema
Recursos per parlar amb joves sobre la importància de cooperar per aturar la degradació de la terra al món.
Vídeos

17 de Junio: Día Mundial de Lucha contra la Desertificación y la Sequía  [Fundación Aquae, 1:08] La desertificació afecta ja al 20% del territori peninsular. 

Causas y consecuencias de las sequías [Ecología Verde, 2:50]

Projecte contra la desertificació a Igualada [Telenotícies TV3, 2:02]

¿Qué es la sequía? [Observatorio Hidrológico UNAM, 2:09]

Crónica de una sequía anunciada [WWF, 1:26] Alerta que hi haurà sequeres més greus si no hi ha un canvi radical en la política de gestió de l'aigua. La falta d'aigua no és la principal responsable dels efectes negatius de les sequeres.

Drought and Agriculture - Predict, Plan and Prepare: Stop Drought Becoming Famine [FAO, 3:16] Solucions per fer front a la sequera.

Trobareu MÉS VÍDEOS i recursos al recull per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua (22 de març), Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i Dia Internacional contra el Canvi Climàtic (24 d'octubre).

Documents

2010-2020 Decenio de las Naciones Unidas para los desiertos y la lucha contra la desertificación. ONU. Davant l'augment de la degradació de la terra al món, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el Decenni de les Nacions Unides per als Deserts i la Lluita contra la Desertificació.

5 tips para educar sobre la prevención de la desertificación y sequía. Realinfluencers. María Valentina Hamm.

Com pots estalviar aigua a la llar. 10 accions per reduir el consum. Servei de Suport a les Polítiques de Consum.

Recursos web

Recursos per aturar la desertificació. REFORESTA. Campanyes de sensibilització, programes i accions destinades a conservar el sòl.

KIT PEDAGÓGICO- Aprendiendo a luchar contra la desertificación y la sequía. UNESCO y UNCCD. Aquest kit intenta millorar la informació i el nivell de coneixement sobre el fenomen de la desertificació al món. 

Día Mundial de Lucha contra la Desertificación y la Sequía. Pàgina web del Dia. Nacions Unides.

Recull elaborat amb el suport de l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental (OTEPA) de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos