28 de maig - Dia internacional del joc

El 28 de maig es celebra el Dia Internacional del Joc, aquest any 2021 amb el lema Jugar és saludable. El joc afavoreix la salut física, social i mental en persones de totes les edats. Us proposem una sèrie de recursos per promoure l’actitud lúdica, una manera d'abordar la vida, més positiva, vital i feliç.

efemèride Dia Internacional del Joc
tema Recursos per promoure l’actitud lúdica 
vídeos

32 juegos divertidos hechos de cosas simples para jugar en casa. Teniu ganes de jugar? [canal Ideas en 5 Minutos JÓVENES, 10:33]

34 Trucos para una gran fiesta. Més idees per fer jocs senzills [canal Ideas en 5 Minutos FAMILIA, 14:51]

Importancia del juego. Perquè ens agrada tant jugar? Perquè deixem de fer-ho? Sabent tot això, t'atreveixes a jugar? [canal Causay Centro de Bienestar, 4:02]

La importancia del juego en el aprendizaje - ¿Qué te puede aportar el juego?. El joc és la manera d'aprendre favorita pel cervell, amb ell desenvolupem múltiples habilitats [Brick Clubs, 2:00]

Necesito jugar - Un minuto por mis derechos. Videominut elaborat per adolescents participants a la campanya de promoció de la Convenció dels drets dels infants. [canal UNICEF Latin America and Caribbean, 1:23]

fem tec!

Faig brain gym®, tercer taller de la guia El meu cervell, proposa activitats  basades en el moviment: amb exercicis senzills (físics i mentals). Segur que us divertiu a més d'entrenar el vostre cervell!

Objectius del taller: Conèixer la distribució de funcions i especialització dels dos hemisferis cerebrals i practicar exercicis de brain gym®.  

L’estona del joc de taula!, activitat alternativa 1 del taller On tinc les memòries? que proposa diversos jocs de taula que, a més de divertir-nos, entrenen diverses capacitats i habilitats.

Objectius del taller: Conèixer com el cervell guarda i recupera la informació que rep; prendre consciència de com, en els records, modifiquem la realitat per tal d’adaptar-la a les nostres necessitats; reconèixer que la nostra memòria ens fa ser com som: molt del que fem en el present està relacionat amb les nostres experiències del passat.  

Les meves habilitats, taller de la guia Em reconec que proposa dinàmiques per entrenar i descobrir les capacitats i habilitats què ens fan sentir millor quan les practiquem.

Objectius del taller: Reflexionar sobre què volem dir quan parlem d’intel·ligència i com utilitzem diverses habilitats i capacitats en l’execució d’una tasca; experimentar amb les pròpies habilitats i conscienciar sobre la possibilitat d’entrenar-les. 

Materials fem tec! hi trobareu dinàmiques per jugar i treballar amb joves habilitats i per conduir la reflexió sobre temes del seu interès. 

documents

GAZTE FORUM 24 Dinámicas grupales para trabajar con adolescentes. Dinàmiques per treballar el coneixement i la importància del grup. Asociación HeziZerb 

El juego como herramienta educativa. Article d’Oriol Ripoll a la revista Educación Social [núm. 33 (2006)] 

recursos web

REPTE: 21 DIES DE JOC. Jugar és un dretIPA Spain proposa un joc cada dia, durant 21 dies per crear l’hàbit de jugar. 

Juegos para Jugar con Amigos. La Cueva del Lobo. Jocs per jugar en colla 

Accés a altres recursos