21 de gener. Dia Europeu de la Mediació. Recursos per parlar amb joves

© Darelle PixabayEl 21 de gener és el Dia Europeu de la Mediació. Per aquest motiu proposem recursos que poden resultar d’utilitat per treballar amb joves la importància del diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat en la resolució de conflictes.

Efemèride

Dia Europeu de la Mediació

Tema
Recursos per promoure el diàleg, el respecte i la confiança i la responsabilitat en la resolució de conflictes
Vídeos

The bridge [Ting (Vimeo), 02:45] Davant d’un conflicte, el resultat dependrà de l’actitud amb què l’entomem.  

Snack Attack [Eduardo Verastegui, 04:41] Val la pena parar i analitzar la situació abans d’iniciar un conflicte.

Què és la mediació? [Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA, 02:35] Càpsula de l’InfoK amb una experiència de mediació entre alumnes de l'Escola Garbí d'Esplugues de Llobregat. 

Mediación en resolución de conflictos de menores [MemorANDA, 11:00] Alguns casos resolts a través de la mediació evitant processos judicials.

Doneu a conèixer la mediació al vostre municipi [Diputació de Barcelona, 02:22] El vídeo mostra la diversitat de conflictes que es poden resoldre a través de la mediació a nivell local.

Fem tec!

Ai carai!

G1T5 - jo i els altres!, taller de la guia Em reconec, amb dinàmiques per experimentar diferents tipus de relacions que s’estableixen entre persones. 

Eva Navarro

G3T7 - Em relaciono, taller de la guia Guia How ART you?, amb dinàmiques per conèixer i practicar models de comunicació afectiva i efectiva i per reflexionar sobre els conceptes d’acceptació i rebuig social.

Documents

Recopilació de dinàmiques per a formació de l’alumnat mediador. Servei de mediació escolar IES Sivera.

Projecte de convivència: Mediació Escolar. Educació secundària. Departament d’Educació. Generalitat de Catalunya. Recursos per educar en la gestió positiva dels conflictes: comunicació, emocions, presa de decisions... 

Recursos web

Jocs en línia per treballar la resolució de conflictes. GREC xarxa.

Las 14 mejores dinámicas de resolución de conflictos. Nahum Montagud Rubio.

S.O.S. Mediadores. Vídeos que mostren processos de mediació entre adolescents.

Programa de mediació ciutadana. El Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona  treballa conjuntament amb els ens locals per posar a l’abast de la ciutadania la mediació en conflictes de convivència.

Dia Europeu de la Mediació 2023. Programa d’actes amb motiu d’aquesta diada que es commemora a tot Europa per promoure la mediació. Departament de Justícia, Drets i Memòria. Generalitat de Ctalunya.

Accés a altres recursos