21 de gener. Dia Europeu de la Mediació. Recursos per parlar amb joves

© Darelle PixabayEl 21 de gener és el Dia Europeu de la Mediació. Per aquest motiu us proposem una sèrie de recursos que us poden resultar d’utilitat si voleu treballar amb joves la importància del diàleg, el respecte, la confiança i la responsabilitat en la resolució de conflictes.

efemèride

Dia Europeu de la Mediació

tema Recursos per promoure el diàleg, el respecte i la confiança.
vídeos

The bridge [Ting (Vimeo), 02:45] Davant d’un conflicte, el resultat dependrà de l’actitud amb què l’entomem.  

Snack Attack [Eduardo Verastegui, 04:41] Val la pena parar i analitzar la situació abans d’iniciar un conflicte.

Què és la mediació? [Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA, 02:35] Càpsula de l’InfoK amb una experiència de mediació entre alumnes de l'Escola Garbí d'Esplugues de Llobregat. 

Mediación en resolución de conflictos de menores [MemorANDA, 11:00] Alguns casos resolts a través de la mediació evitant processos judicials.

Doneu a conèixer la mediació al vostre municipi [Diputació de Barcelona, 02:22] El vídeo mostra la diversitat de conflictes que es poden resoldre a través de la mediació a nivell local.

fem tec!

Ai carai!

G1T5 - jo i els altres!, taller de la guia Em reconec, amb dinàmiques per experimentar diferents tipus de relacions que s’estableixen entre persones.

[accés al recurs web] 

Eva Navarro

G3T7 - Em relaciono, taller de la guia Guia How ART you?, amb dinàmiques per conèixer i practicar models de comunicació afectiva i efectiva i per reflexionar sobre els conceptes d’acceptació i rebuig social.

[accés al recurs web]

documents

Recopilació de dinàmiques per a formació de l’alumnat mediador. Servei de mediació escolar IES Sivera [accés al document]

Quadern de mediació. Departament d’Educació. Generalitat de Catalunya. Recursos per educar en la gestió positiva dels conflictes: comunicació, emocions, presa de decisions... [accés al document]

recursos web

Jocs en línia per treballar la resolució de conflictes. GREC xarxa [accés al recurs web]

Las 14 mejores dinámicas de resolución de conflictos. Nahum Montagud Rubio [accés al recurs web]

S.O.S. Mediadores. Vídeos que mostren processos de mediació entre adolescents [accés al recurs web]

Aprendamos mediación con adolescentes. Loyola Mediación [accés al recurs web]

Accés a altres recursos [s'obre en una pàgina nova]