EU-Go: Un joc en línia mostra als joves les oportunitats que els ofereix la UE

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona acaba de llançar EU-Go, un joc social per donar a conèixer les oportunitats de mobilitat que la UE ofereix als joves en matèria d'educació, formació i treball, per a web, mòbils i tauletes.

Es tracta d'una plataforma social on, a través del perfil de Facebook, els joves poden crear-se un personatge i fer-lo viatjar per Europa descobrint diferents capitals de la UE i programes de mobilitat europeus. Mentre juguen, els usuaris poden interactuar amb altres jugadors que es troben a la mateixa ciutat. Per avançar en el joc, el personatge ha d'estudiar llengües, fer un Erasmus, buscar feina en altres països, participar en programes de voluntariat, visitar els centres de la xarxa d'ocupació europea EURES i crear una empresa o participar en un projecte emprenedor. A més a més, els personatges també han de decidir si volen viure sols o compartir pis, fer-se càrrec de les tasques domèstiques i destinar part del seu temps a l'oci. El joc premia actituds com la constància o la mobilitat. 

Durant el joc els usuaris poden moure's per 10 ciutats europees: Barcelona, Madrid, París, Brussel·les, Londres, Berlin, Copenhaguen, Riga, Praga i Zagreb; Estudiar 8 llengües diferents; guanyar crèdits estudiant graus, postgraus, màsters i doctorats d'11 matèries diferents; participar en programes de voluntariat; prosperar a nivell professional i crear la seva pròpia empresa amb la col·laboració d'altres jugadors. Per aconseguir totes aquestes fites els jugadors han de fer servir i conèixer instruments, programes o facilitats que ofereix la UE, com ara l'Europass (format de currículum europeu), la Targeta Sanitària Europea, l'Erasmus, l'Erasmus per a joves emprenedors, la xarxa de treball EURES o el Servei Europeu de Voluntariat.