Ajuts al treball jove en el marc de la Garantia Juvenil

Ajuts per a la contractació de joves en l'àmbit de l'economia social i a promoure l'autoocupació. Les persones joves d’entre 16 i 29 anys tindran més oportunitats per trobar feina en cooperatives, societats laborals o amb persones treballadores autònomes. El programa de la Garantia Juvenil ha establert un ajut equivalent al salari mínim per tal que aquestes empreses puguin contractar joves inscrits a la Garantia Juvenil entre 6 i 12 mesos.

Per altra banda, les persones joves, d’entre 16 i 29 que vulguin emprendre un negoci com a persones treballadores autònomes poden optar a una subvenció de 9.080,40€, equivalent al salari mínim de 12 mesos per posar en marxa la seva activitat. Per fer-ho, han d’estar inscrits en el programa de Garantia Juvenil i no estar estudiant ni treballant.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 d’octubre del 2016, a partir d'aquest enllaç. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.