Jornada Activa't - Reptes de l'acompanyament a les transicions educatives i projecte vital

Les transicions juvenils escola-treball no haurien de ser interpretades com l'acte genèric de transitar des de l'escola cap al món laboral, sinó com un procés complex en què educació i formació (les trajectòries educativa-formatives) adquireixen centralitat dins d'un projecte específic de professionalització.

En aquest sentit apostem per col·locar a la persona al centre, perquè es conegui/valori i identifiqui els seus interessos i possibilitats, avaluï les ofertes del sistema productiu i formatiu, i determini què vol ser, no només professional sinó també a nivell personal i social. I perquè no faci el camí sol/a necessitem que les professionals que els acompanyen gestionin models, estratègies i programes d'orientació que donin respostes a aquestes necessitats individuals i puguin establir estratègies facilitadores d'inserció i transició. Hem de dissenyar programes d'intervenció que facilitin les transicions juvenils de l'escola a la vida adulta.

En aquesta jornada pretenem posar damunt la taula aquells reptes pendents en els processos d'acompanyament a les transicions juvenils i processos d'emancipació, i conèixer experiències, de projectes compartits entre diferents actors, que donin resposta a les necessitats de capacitació i d'inserció de les i els joves..


Data: Dilluns 2 de desembre 2019
Hora: 9:15 - 14:00h
Lloc: Sala d'actes, Palau Macaya, Barcelona (Passeig de Sant Joan 108)
Activitat gratuïta. Places limitades. 

Inscripcions: http://bit.ly/jornadaACTIVAT

Per més informació, contacteu a la seu de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia al telèfon 93 601 16 44 o a fundacio@ferrerguardia.org

1
Etiquetes:
#formació