20 de febrer. Dia mundial de la justícia social - recursos per parlar-ne amb joves

El dia 20 de febrer és el Dia mundial de la justícia social. Reconeix la necessitat de promoure la justícia social, busca eradicar la pobresa i promoure la feina plena i digna, la igualtat entre els sexes i l'accés al benestar social, i aplega esforços per abordar qüestions com la pobresa, l'exclusió social, la igualtat de gènere, l'atur, els drets humans i la protecció social.

Us proposem una sèrie de recursos per parlar amb joves sobre la igualtat d'oportunitats i els drets humans. 

 

Efemèride
Dia mundial de la justícia social
Tema
Recursos per parlar amb joves sobre la igualtat d'oportunitats i els drets humans. 
Vídeos

Día Mundial de la Justicia Social. El Dia Mundial de la Justícia Social recordem la necessitat d'eliminar barreres de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat. Observatori Discapacitat (1:16)

Alike Short Film Animació que inspira a pensar en la transmissió de valors i la possibilitat de canviar el món a partir de les nostres eleccions. Multipremiada i guanyadora del Goya 2016 al Millor curtmetratge d’Animació (8:01)

El vendedor de Humo.  Animació realitzada pels alumnes de PrimerFrame, ens parla de les il·lusions i de com poden ser utilitzades per treure’n profit. Multipremiada i guanyadora del Goya 2013 al Millor curtmetratge d’Animació (6:26)

Campanya de l’OIT pel Dia de la justícia social 2012 en que joves expliquen la seva visió de la justícia social (2:59)

Documents

La economía del bien común, de Gemma Fajardo García (2013)

El buen vivir o la disolución de la idea del progreso, Eduardo Gudynas y Alberto Acosta (2011) 

Recursos web

Accés a altres recursos