Dia Internacional de les Dones - Recursos per parlar-ne amb joves

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. El lema de 2023 "Per un món digital inclusiu: Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere”. 

Proposem de recursos per parlar amb els i les joves sobre la igualtat i les relacions de gènere. 

 

Efemèride
Dia Internacional de les Dones
Tema
Relacions de gènere i igualtat entre els i les joves
Vídeos

Dones [Tesa 46440, 3:25]  A ritme de rap, Tesa, Andrae, JazzWoman i Eryfukksia es pregunten Què passaria si les dones tinguessin poder?  

The Man (vídeo oficial) – Taylor Swift [Taylor Swift, 4:14]  Què passaria si fos un home? 

#veusquenoveus de l'ICD (8 de març 2018)[canal Institut Català de les Dones, 0:53] Vídeo de la campanya de sensibilització #veusquenoveus, que té per objectiu impulsar una visibilitat més justa i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació. 

Rhapsodie pour un Pot-au-feu - Film d'animació realitzat per Charlotte Cambon, Soizic Mouton, Stéphanie Mercier et Marion Roussel. 2012 (3:00) 

#NoCallis #Som8deMarç de l'ICD (8 de març 2020) [canal Institut Català de les Dones, 0:49]   Vídeo de la campanya de sensibilització #NoCallis #Som8deMarç, que té per objectiu la igualtat entre homes i dones. 

Podeu consultar més vídeos a: http://candela.cat/cinematografia  

Trobareu MÉS VÍDEOS i recursos al recull per commemorar el  Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre)  

Fem tec!

De totes totes!!! Tallers amb activitats i recursos per promoure models socials positius i igualitaris, ajudar als i les joves a superar els estereotips i rols de gènere, estimular la reflexió i fomentar la sensibilització al voltant de la problemàtica de la violència masclista.

Documents

Jo no vull ser princesa. Guia per noies que volen ser lliures. Consell de la Joventut de Barcelona.

Guia Dona Jove i Treballadora. Te com a objectiu visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones joves, a l’hora d’incorporar-se i desenvolupar-se plenament al mercat laboral. Consell de la Joventut de Barcelona.

Guia para chicas. María José Urrizola, Junta de Andalucia. 

Paraules des del feminisme. Recull de termes relacionats amb el feminisme. Unitat Lingüística. Direcció de Serveis de Suport a la Coordinació General. Diputació de Barcelona. 

Boletín Temático Día 8 de marzo Dia de la Mujer. Per reflexionar sobre l'important rol que exerceix la dona en cada àmbit de la vida, i commemorar la lluita de les dones per la seva participació a la societat en les mateixes condicions d'igualtat que els homes. Servicio de Asesoramiento para Planes y Medidas de Igualdad.

Recursos web

El blog de La Lore. Espai jove sobre sexualitats, relacions i gènere, de l’Associació Candela.

Dia Internacional de les Dones. Llibres, dones inspiradores, cançons i més recursos informatius per celebrar el Dia. Biblioteca virtual. Xarxa de Biblioteques Municipals.

Pàgina web del Día Internacional de la Dona 2023. ONU Mujeres.

Día Internacional de la Mujer. Nacions Unides

Recull elaborat amb el suport de l’Oficina de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos