Dia Internacional de les Dones - Recursos per parlar-ne amb joves

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. Us proposem una sèrie de recursos per parlar amb els i les joves sobre la igualtat i les relacions de gènere. El lema de 2021 és «Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19».

 

efemèride Dia Internacional de les Dones
tema Relacions de gènere i igualtat entre els i les joves
vídeos

Dones [Tesa 46440, 3:25]  A ritme de rap, Tesa, Andrae, JazzWoman i Eryfukksia es pregunten Què passaria si les dones tinguessin poder?  

The Man (vídeo oficial) – Taylor Swift [Taylor Swift, 4:14]  Què passaria si fos un home? 

#veusquenoveus de l'ICD (8 de març 2018)[canal Institut Català de les Dones, 0:53] Vídeo de la campanya de sensibilització #veusquenoveus, que té per objectiu impulsar una visibilitat més justa i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació. 

Rhapsodie pour un Pot-au-feu - Film d'animació realitzat per Charlotte Cambon, Soizic Mouton, Stéphanie Mercier et Marion Roussel. 2012 (3:00) 

"Libérame" - Vídeo contra la violència de gènere realitzat per joves d’Abrera (8:00)

#NoCallis #Som8deMarç de l'ICD (8 de març 2020) [canal Institut Català de les Dones, 0:49]   Vídeo de la campanya de sensibilització #NoCallis #Som8deMarç, que té per objectiu la igualtat entre homes i dones. 

Podeu consultar més vídeos a: http://candela.cat/cinematografia  

Trobareu MÉS VÍDEOS i recursos al recull per commemorar el  Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre) [accés al recurs web

fem tec!

De totes totes!!! Tallers amb activitats i recursos per promoure models socials positius i igualitaris, ajudar als i les joves a superar els estereotips i rols de gènere, estimular la reflexió i fomentar la sensibilització al voltant de la problemàtica de la violència masclista.

[accés al recurs web]

documents

Jo no vull ser princesa. Guia per noies que volen ser lliures. Consell de la Joventut de Barcelona [accés al document]

Intervenció amb adolescents que viuen relacions afectives/sexuals abusives. Consorci de Serveis Socials de Barcelona, 2015 [accés al document]

Guia para chicas 1. María José Urrizola, Junta de Andalucia. [accés al document]

Rompiendo moldes 2021: Construir vidas sin violencias machistas. CJAS, Oxfam intermón, Almena. Informe que recull els resultats de la investigació de què opinen les persones joves sobre els imaginaris socials vinculats a les violències masclistes. [accés al document]

Campanya de cartelleria impulsada pels Casals de Joves de Catalunya [accés al document]

Paraules des del feminisme, recull de termes relacionats amb el feminisme, Diputació de Barcelona, 2019 [accés al document]

recursos web

Estimar no fa mal. Viu l'amor lliure de violència. Institut Català de les Dones [accés a la web]

El blog de La Lore. Espai jove sobre sexualitats, relacions i gènere, de l’Associació Candela [accés al web]

Tamaia. Experiència i saber  en l'àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiar [accés al web]

Recull elaborat amb el suport de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos [s'obre en una pàgina nova]