Campanya #Malamente per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves

El passat mes de juliol des de la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut vam posar en marxa la campanya #Malamente. Una campanya de prevenció de les violències sexuals que té l’objectiu d’assenyalar algunes violències quotidianes i normalitzades que les noies pateixen només pel fet de ser-ho.  

En una primera fase, l’objectiu de la campanya ha estat la prevenció de les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil. Per combatre aquesta realitat, el punt de partida de la campanya ha estat un espot audiovisual que mostra cinc escenes on apareixen violències sexuals quotidianes com són lligar de forma invasiva, fer servir les drogues per excusar una agressió, compartir imatges de contingut sexual sense consentiment (sexpreading), insistir davant d’un NO, o opinar sobre els cossos de les noies (cosificació). El missatge de la campanya “Atura les violències sexuals” està dirigit tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com a aquells nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.

Durant aquest mes de novembre s’ha iniciat la segona fase la campanya, que té l’objectiu de treballar més profundament els missatges presentats a l’espot. La campanya no només vol posar l’atenció en aquelles situacions quotidianes que són violència sexual contra les noies , sinó també vol explicar perquè són violència. Per assolir aquest objectiu, s’ha elaborat dos tipus de materials:

1.       Càpsules informatives per a la Prevenció de les Violències Sexuals

2.       Material pedagògic per a la Prevenció de les Violències Sexuals

Podeu trobar tot el material de la campanya durant els propers dies a la web:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/joventut/ambits_d_actuacio/genere/campanya-contra-la-violencia-sexual-en-entorns-doci/