Dia d'Europa - Propostes per parlar amb joves sobre la Unió Europea

El Dia d’Europa celebra, cada 9 de maig, la pau i la unitat del continent. Us proposem una sèrie de recursos per parlar amb joves sobre la UE i les oportunitats que ofereix en matèria d’educació, formació i treball. 

Efemèride

Dia d'Europa

Tema
Recursos per parlar amb joves sobre la UE i les oportunitats que ofereix en matèria d’educació, formació i treball.
Vídeos

Time to move presenta: Intercanvis Juvenils [canal ES017 Alt Urgell, 3:24] Joves de l’Alt Urgell parlen de la seva experiència.

Europa [canal Dany Wild Tv, 2:43] Vídeo musical amb Victoria Kern, Bodybangers, Nicco 
Clip.

#JoSocErasme [canal Comissió Europea, 3:11] Relats de quatre joves pels qui l’experiència Erasmus va tenir una gran significació: David Carabén de Mishima, Joan Enric Barceló dels Amics de les Arts, Elena Martín directora i protagonista de la pel·lícula «Júlia ist», i la il·lustradora Amaia Arrazola.

7 coses que potser no sabies sobre la Unió Europea [1:00] Adolescents.cat i Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears.

Saps com protegeix les teves dades la Unió Europea? [1:00] Adolescents.cat i Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears.

The European Year of Cultural Heritage 2018 [canal TheHeritageCouncil, 2:00] El 2018 va ser l’any europeu del patrimoni cultural. Aquest vídeo convida a descobrir nous racons d’Europa.

Documents

La UE i jo. Publicació amb informació sobre la Unió Europea adreçada a joves. Es complementa amb un joc en línia.

Recursos web

Portal Europeu de la Joventut. Informació sobre educació, treball, i molt més per a joves. Inclou múltiples activitats per fer a casa i una àmplia recopilació de recursos d’aprenentatge on line de la UE.

Language quiz, joc on-line sobre les llengües europees.

Learning corner. Materials elaborats per la Comissió Europea amb informació i activitats sobre diferents temàtiques relacionades amb la UE (agrupats per edats). 

Parlament Europeu Oficina d’Informació a Barcelona. Informació sobre concursos, premis, pràctiques i visites d’estudi, trobada de la joventut, etc.

Mobilitat internacional per a joves. Recull de programes per adquirir experiència professional i personal i millorar l'ús d'un idioma estranger, a través de la realització de pràctiques o de contractes en empreses de diversos països europeus. Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Generalitat de Catalunya.

Estades a l’estranger. Ofereix diferents opcions per fer estades en altres països. Direcció General de Joventut. Generalitat de Catalunya

Oh! Europa. Carrusel de #BiblioDigital el servei de préstec de continguts digitals de les biblioteques públiques catalanes.

Mobilitat internacional per a joves, pàgina amb recursos per a joves i professionals de joventut.

Dia d'Europa, pàgina de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona amb información sobre les activitats del Dia d'Europa 2023.

Recull elaborat amb el suport de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos