Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP) – Recursos per parlar-ne amb joves

El 30 de gener és el Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP), en record de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Us proposem una sèrie de recursos  per parlar amb joves sobre la no-violència i la promoció de la cultura de la pau.

 

Efemèride

Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP)

Tema

Recursos per treballar amb joves la no-violència i la promoció de la cultura de la pau. 

Vídeos

Beyond The Lines. Animació sobre la incomprensió de les guerres guanyador del "Best animation film" al 4t Tournez Jeunesse Festival de França -2014 (5:37)

Rap La paz de Falsalarma i Frank-T (5:35) 

Balablok. A partir de diverses formes geomètriques, l'autor ens convida a reflexionar sobre la pau i la lluita.canal ONF (Canadà) (7:33)

 

Més recursos per parlar amb joves sobre:

el valor de la pau i els efectes de les guerres i la violència a 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau

Documents

Peacebag for EuroMed Youth és un conjunt d’eines i activitats pràctiques per ajudar els joves a entendre com la pau i el diàleg intercultural es relacionen amb el seu dia a dia. (Material en anglès. Trobareu les fitxes d’activitat a partir de la pàgina 104). Coordinat per la Fundació Catalunya Voluntària, amb el suport de la Fundació Anna Lindh i en col·laboració amb 17 organitzacions juvenils de 14 països. 

Recursos web
  • Refugi en curt. Centre de recursos audiovisuals educatius sobre persones en situació de refugi i experiències d’acollida 
  • Cada any FundiPau (Fundació per la Pau) proposa diverses activitats per realitzar amb infants i joves amb motiu de la celebració del Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP)
  • Propostes didàctiques realitzades per Amnistia Internacional Catalunya.
  • Càpsules de pau. Recursos educatius de l’Institut Català Internacional per la Pau.

Recull elaborat amb el suport del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona.
Accés a altres recursos