Activitats d'informació i orientació acadèmica - Resum sessió i recursos

Per a tots i totes els que no vau poder assistir a la formació per a dinamitzadors PIDCES “Activitats d’informació i orientació acadèmica”. Aquí us fem un resum i us adjuntem tota la documentació i els recursos.

El contingut de la formació es va centrar en quina informació i orientació necessiten els joves per prendre les seves decisions sobre allò que volen estudiar en un context com l'actual, un context de crisi econòmica quan no només els estudis són una garantia per trobar una feina?

Rafel Bisquerra, catedràtic d’orientació psicopedagògica de la Universitat de Barcelona va centrar la seva exposició en “Orientar els joves en temps de crisi”. A continuació es van presentar diferents experiències de Barcelona dins de la campanya In-forma’t, la proposta Aprenent més, càpsules per orientar en la transició escola-treball i Guia d’orientació: com preparar-se per a una entrevista de feina  de l’Àrea d’educació de la Diputació de Barcelona i les 14s Jornades d’Orientació Acadèmica i Professional del Prat. Per Virginia Morillas, tècnica de joventut de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat.

L'article de Núria Mallofré "L'orientació acadèmica en temps de crisi"

Un petit resum en vídeo de la ponència de Rafel Bisquerra