Una experiència innovadora: STARTUP PIRATES

Startup Pirates va néixer el 2011 a Porto de la mà de joves universitaris interessats a potenciar la capacitat de les persones emprenedores per dur a terme les seves idees. Des del seu llançament, Startup Pirates s'està expandint per tota Europa.

El nom del programa s'inspira en la frase de Steve Jobs “Why join the navy if you ca be a pirate?” (Per què unir-te a la marina si pots ser un pirata?). En efecte, el programa posa l'accent en l'esperit rebel que necessita tot emprenedor per sortir a la recerca d'oportunitats, enfrentar-se a un entorn canviant i incert, i treballar sempre en equip. Durant 8 dies, 30 pirates es reuneixen en una ciutat, presenten les seves idees, seleccionen ells mateixos les millors i formen equips per desenvolupar-les en tan sols una setmana, després de la qual presenten els seus projectes a un tribunal d'experts i inversors que les avalua i reparteix premis enfocats a fer de les millors idees una realitat.

Del 24 de novembre a l'1 de desembre, Startup Pirates arriba a Barcelona de la mà d’Anoderwold. Aquesta edició tindrà per primera vegada el focus en l’emprenedoria social: es pretén impulsar projectes l'objectiu principal dels quals sigui la resolució d'alguna qüestió social o ambiental. 

Més informació a http://barcelona.startuppirates.org -www.facebook.com/spiratesbcn - twitter @spiratesbcn