Finalitza la segona part de la campanya ‘Activem el pla A’ d’associacionisme juvenil

Un total de 64 professionals de joventut han participat en les set sessions tècniques realitzades arreu del territori.

A partir de la posada en comú entre l’Oficina del Pla Jove i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), i utilitzant com a base totes les aportacions dels tècnics i tècniques de joventut que van participar a la primera part de la campanya, es van dissenyar aquestes sessions professionals amb l’objectiu de promocionar l’associacionisme juvenil i enfortir polítiques de joventut que fomentin l’emancipació o l’empoderament de les persones joves.

Les sessions tècniques realitzades durant els mesos de maig i juny en set consells comarcals van comptar amb les ponències de l’Antonio Alcántara, educador social, i l’Albert Martin, tècnic de participació, aportant el marc teòric. De les dinàmiques i experiències sorgides a les sessions i, conjuntament amb un recull de reflexions del jovent i de diverses entitats, es publicarà un document amb les conclusions sobre bones praxis per al foment de la participació i l’associacionisme juvenil.

A més, la campanya inclou materials gràfics per a l’impuls de l’associacionisme entre les persones joves: díptics i cartells amb el lemes «Activem el Pla Associacionisme per conèixer gent i compartir experiències úniques! » i «Activem el Pla Associacionisme per participar, transformar l'entorn i passar-ho bé!». Aquests materials es troben disponibles en versió electrònica a la web de l’Oficina del Pla Jove, en versió genèrica i en versió personalitzable amb els logotips i dades de contacte dels ens locals. Enllaç: https://www.diba.cat/web/joventut/campanya_associacionisme