Quin és el futur de la joventut espanyola?

La plataforma de debat i reflexió de la Universitat de València, NAU XXI, publica el seu primer informe sobre un dels problemes que més preocupen, quin és el futur de joventut espanyola en l'actual context de crisi?

Aquest informe elaborat per un grup interdisciplinar de professors de la Universitat de València posa de manifest la situació laboral dels joves menors de 25 anys amb un atur de més del 53%, un salari un 42% menor que el del conjunt de la població  i un alt nivell de temporalitat. Tot això amb la generació més formada de la història.

L'informe també analitza la resposta dels joves davant la situació del mercat de treball, amb respostes proactives com continuar estudiant i buscar oportunitats a altres països. L'educació segueix sent la millor opció contra la crisi i les dificultats per trobar feina, així els universitaris registren un atur del 23%.

L'informe convida a la reflexió sobre el paper de les institucions davant aquesta situació i les conseqüències socials del retard de l'emancipació.

Més informació